Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
Stiu ce spune legea.....cu regret. Eu ridic intrebarea in fata Instantei, de ce in anul 2014, spune legea asa ceva?. Care este motivatia si scopul urmarit de lege? Procesul pentru anularea PVC, este secundar, din pct. meu de vedere, vreau sa aflu de ce este interzis.
Simplul fapt ca este interzis nu este suficient. Trebuie argumentat stiintific. Daca nu este stiintific, cum incalca morala, sanatatea publica, drepturile celorlalti, bunastarea nationala, securitatea nationala, apararea ordinii publice?????
Toate aceste intrebari le ridic in acest proces. 200 de lei amenda...cu tot respectul, nu insemna nimic, daca nu inteleg motivul real pentru care am fost amendat.
In continuare astept argumente contra...chiar m-ar ajuta
Stima
Dan
Hotararea consiliului 120/210 prevede expres b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nu vor fi supuşi acestui regim, câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor;
Deci indiferent ca sunt in lesa si ca strangem dupa ei, avem interzis inclusiv sa-i plimbam in jurul blocului daca e un pic de verdeata
pentru portocalamecanica - dvs. citati un singur art. din HCGMB si \\"sustineti\\" ca asta este legea - in realitate acestea sunt cuvintele politiei locale
Legea generatoare a acestui HCGMB este 24/2007, art.21 lit.m
Dar, avem foarte multe legi care vin in concurenta si completare : legislatia de mediu, Constitutia Romaniei, Protocolul 12 CEDO, legislatia sanitar veterinara, legislatia sanitar umana, lege 205/2004, OUG 155/2001, OUG 55/2002,lege 60/2004, diverse ordine ale autoritatilor la nivel national in acest domeniu si altele.
Eu le-am combinat si am petitionat pe toti din acest domeniu, cerand explicatii de genul : \\" care sunt motivele, conditiile, etc de acces pe spatiu verde a detinatorului insotit de animal?\\"
ANSVSA a raspuns \\" identificare, vaccinare antirabica si deparazitare\\" -
Garda de mediu a citat legea si nu au precizat nimic pe aceasta combinatie ( detinator - animal ), indiferent ca vorbim de spatiu verde intravilan, sau extravilan = combinatia detinator -animal nu distruge mediul, altfel Garda de mediu ar fi precizat pericolele
Directia de sanatate publica - a ignorat atat cererea mea cat si a Garzii de mediu pe subiectul medicina umana = eu zic ca ar fi precizat care sunt pericolele, daca existau
ASPA a raspuns citand HCGMB 120/2010 - cu toate ca au zero competenta in acest domeniu
PMB a raspuns ca cainii imprastie purici si capuse si au giardia, salmonella, ecoli si mai stiu eu ce...cu alte cuvinte detinatorii ar fi trebuit sa fie morti - PMB are zero competenta in acest domeniu.
Parlamentul si Ministerul Sanatatii - nu au raspuns.
Singura Autoritate la nivel national este ANSVSA, care se poate pronunta pe animale de companie.
Deci combinand toate raspunsurile, imi ridic intrebarea: de ce nu am voie sa fiu insotit de animal pe spatiul verde intravilan?....de ce nu exista aceleasi pericole pe spatiul verde extravilan?
Sa fim atat seriosi cat si constienti ca suntem in anul 2014 - daca crede cineva ca interdictia cainilor pe spatiile verzi va inlocui igiena primara - se inseala. Faptul ca sunt si copii mcii in aceleasi spatii verzi, nu poate conduce la ideea ca supravegherea acestora trebuie diminuata, daca nu mai sunt prezenti detinatorii insotiti de caini in acele arii.
Am avut si eu 2 copii mici si nu mi-a traznit prin cap sa cer interdictie la nimic. Este spatiul public.
In fine - nu va imping \\"spre razboi\\", daca nu aveti \\"chemare\\" -
Deci, daca detinatorii strang, animalele sunt cipate, vaccinate si deparazitate nu exista nici un impediment de acces pe spatiul verde.
Faptul ca anumiti detinatori sunt needucati, nu poate reprezenta un motiv de restrangere de drepturi. Primariile sa intensifice controalele pe domeniul neridicarii dejectiilor si nu pe domeniul accesului. Parerea mea.
Daca procesul in care sunteti se termina in favoarea dv., ce efecte benefice ar avea in legatura cu aceasta restrictie stupida? Sau doar s-ar anula acea amenda pe care ati primit-o?
Ar fi asa bine sa dispara aceasta problema fara rost.
Restrictiile astea ori au fost concepute de niste oameni prosti, ori rai ori ambele.
Este chiar ciudat ca oamenii sa aiba acces pe iarba insa animalul de companie nu, chiar daca este vaccinat, deparazitat, sterilizat, se curata in urma lui si este tinut in lesa.
Este o rautate ceea ce se intampla.
Un gardian mi-a spus zilele trecute ca este cu ochii pe noi si ca nu as vrea sa vad cum cheama hingherii sa vina sa imi ai catelul sau politia sa imi dea amenda. :(
Catel in apartament
Andy08
Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)