avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... DNA vs. politica romaneasca
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

DNA vs. politica romaneasca

Perioada 1989 - 2014 are o singura constanta:

toti politicienii mint & fura (oricand, oriunde si oricat) de la oricine, in speta de la romani. Fara a da nume ar fi interesant sa propunem trei solutii pentru eradicarea acestui flagel care interzice viitorul spre o lume mai buna.

1. inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata.
2. confiscare integrala a conturilor, bunurilor mobile si imobile.
3. interzicerea rudelor pana la gradul IV inclusiv de a intra vreodata in politica.

Poate reusim ceva impreuna!
Dle Stan aveti dreptate si de acord din nou cu propunerea. Iar prin faptul ca masurile luate impotriva politicienilor corupti nu sunt mai dure, demonstreaza clar ca multi dintre acestia sunt puscariabili.
1. Nu pe viata. Mi-as dori ca dupa ani buni sa fie nevoiti sa o ia de la 0: sa isi caute loc de munca pentru ca n-au sursa de venit, sa faca credite ca sa isi ia casa ori masina, sa scrie pe forum ca ii abuzeaza patronul… Vise de-astea.

2. Da. Da da da.

3. Cred ca dupa arestarea cuiva pentru spaga de milioane de euro neam de neamul lui nu se mai baga in politica. Numele va fi un stigmat in fata electoratului.

Terorism economic, asa as denumi eu infractiunile lor. Din pacate nu prea cred ca pedepsele pot fi pe masura implicatiilor porcariilor pe care le-au facut. Zic si eu ca un mester ungur pe care il cunosc: La pușcătorie cu ei!
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
Pentru toate aceste fapte exista deja coduri si legi speciale cu pedepse destul de dure (chiar mai aspre decat in multe tari din UE), care desi nu sunt ideale produc efecte, mai mult sau mai putine. Incet, incet , incep sa se vada punerea in aplicare a acestora si rezultatele. Totul depinde de organele abilitate in drept sa-si faca datoria si sa faca aplicarea acestora fara a fi influentati in mod direct ori indirect, fara teama de repercursiuni si ma refer aici in mod special la procurori si judecatori. Referitor la interdictia rudelor de pana la gradul IV in functii politice ma intreb daca nu cumva aceasta idee parvine din comunism X-( de unde si pana unde un copil,:hammer: un frate/sora, mama/tata, matusa/unchi ori verisor este vinovat pentru fapta altuia :hammer: Stiu ca este campanie electorala si poate nu avem ce vota dar cine ne obliga ? Constiinta, datoria civica, etc. suntem adeptii unei viziuni, unui program ori altceva ? Un singur lucru e cert "votul nostru chiar conteaza" , cu cat mergem mai multi la vot reducem riscul de frauda .
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Costel DRAGOMIR, Avocat
In multe tari din UE nu se fura ca in Romania (de fapt in niciuna), iar interdictia rudelor de a intra in politica nu are nicio legatura cu comunismul. Asa cum am aratat anterior, familia oricarui politician infractor, cunoaste provenienta banilor si se foloseste de ei fara vreo remuscare. Totusi, ma intreb daca exista vreun cetatean cu drept de vot care ar vota fiul sau fratele unui politician infractor in vreo functie care are legatura cu conducerea destinelor tarii. Daca raspunsul este afirmativ, inseamna ca ne meritam soarta!

As indrazni sa mai propun ca magistratii care ancheteaza si condamna asemenea specimene sa fie decorati! =D>
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
in (din) colectivitati (inclusiv, desigur, mai ales, in (din) ue) se fura de cand lumea si pamantu'. e numai o chestie de optimizat. adica, fura hotul, fura', da' mai lasa dreacului ceva si aluia furat. ca e in interesu' si al hotului, si al aluia furat.

se explica mecanismul de optimizare (a furatului) in societati foarte frumos aici

Metafora banditului (pag. 190- 192).
[ link extern ]

nota:
ponta a zis ca daca iese el 'presedinte' (s-asa vad ca nu-l poate impiedica nimeni) face el un referendum de optimizare a furatului (de renuntare la 'republica' (si dispare si el, ponta, de bunavoie)).

(Victor Ponta: Ca presedinte as face referendum privind forma de guvernamant. Monarhia a capatat atractivitate)

Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
lee_vue, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare? adrieanrotaru adrieanrotaru Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! ... (vezi toată discuția)