avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... DNA vs. politica romaneasca
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

DNA vs. politica romaneasca

Perioada 1989 - 2014 are o singura constanta:

toti politicienii mint & fura (oricand, oriunde si oricat) de la oricine, in speta de la romani. Fara a da nume ar fi interesant sa propunem trei solutii pentru eradicarea acestui flagel care interzice viitorul spre o lume mai buna.

1. inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata.
2. confiscare integrala a conturilor, bunurilor mobile si imobile.
3. interzicerea rudelor pana la gradul IV inclusiv de a intra vreodata in politica.

Poate reusim ceva impreuna!
Inteleg ca cei care vad numai partea goala a paharului sunt progresisti, europeni, occidentali... iar cei ce vad partea plina a paharului sunt comunisti, bolsevici.
Cred ca asta se datoreaza lipsei argumentelor serioase.
Eu nu sustin ca Romania a luat-o inaintea altor tari europene, ca traim mai bine decat ungurii ori nemtii. Ar fi ridicol.
Dar compar situatia de acum, din ultimii 2 ani, cu situatia de acum 4 ani. Va rog sa va reamintiti ce experiment s-a facut atunci in Romania cu reducerea salariilor cu peste 25%, cu cresterea TVA, cu desfiintarea multor spitate si scoli...
In acea perioada nu s-au mai facut ori modernizat sosele, aeroporturi, alte obiective de modernizarea a infrastructurii ce sunt o conditie esentiala pentru dezvolatrea economica, crearea de locuri de munca, protectie sociala...
In acea perioada, daca va amintiti, s-au facut stadioane in panta la marginea comunelor fara tineri, patinoare cu pret dublu... Le stiti si nu mai insist.

Va invit va cautati pe net si sa vedeti cum s-a demarat ori chiar efectuat modernizarea unor aeroporturi. Din cele 16 aeroporturi, 13 sunt in program de modernizare.
Noua pista a Aeroportului International Iasi a fost inaugurata in august 2014.
Si asta se intampla aici si nu in Coreea, acum si nu in epoca de aur.

Dar eu va respect dorinta de a va face singuri rau scotand in evidenta doar partea rea a Romaniei, nerealizarile, esecurile. Si, aveti dreptate, ca sunt inca destule si suficiente sa imbolnaveasca oamenii predispusi la critica fara limite.
Eu nu critic doar puterea actuala ci si pe cea dinainte. Pe toti cei care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 25 ani.

Discutia initiata era una principiala si nu punctuala pe realizarile "marete" din orice guvernare. Da sunt de acord ca s-a construit dar cu ce cost? De 2, 3 ori mai mare probabil, ca sa se acopere spaga.

Daca credeti ca o ducem bine, de ce nu suntem membrii in spatiul Schengen si mai avem nevoie de vize pentru America?

Eu nu am vrut sa politizez discutia dar vad ca discutia deja e politizata si deci ma retrag.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Discutia avea legatura cu eventualele pedepse aplicate politicienilor, indiferent de perioada in care au prestat FURTUL sau partidul din care fac parte (oricum se plimba de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga). Ceea ce se construieste sau ceea ce se modernizeaza (cu viteza melcului intergalactic) se face doar pentru a se fura si mai mult. Contractele de achizitie publica genereaza sfanta SPAGA.

Asadar, o pedeapsa demna de luat in seama ar fi si transformarea domnilor deputati si senatori, ministri, primari si prefecti din puscariabili in muncitori necalificati cu ziua, care sa puna osul la turnat asfalt sau inlocuit borduri...fara a fi remunerati, bineinteles.

As prefera sa nu aud de drepturile omului pentru ca aici vorbim despre o specie (politicianus coruptus) care nu are legatura cu sentimentul de umanitate!
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Pana la urma dle Stan, imi dau seama ca nu se vor lua masuri mai dure, si pt ca unii dintre noi, cei condusi de acesti politicieni, acceptam comportamentul acestora, ba chiar le mai si laudam "realizarile". Ar fi fost culmea culmilor ca dupa ce fura, sa nu construiasca macar un surogat de autostrada sau un podet (la cost dublu).

Pana la urma se vede exodul tinerilor inteligenti si al medicilor, invatamantul, starea sistemului de sanatate, etc. Acesta esta barometrul dezvoltarii unei tari. Nu maretul podet de peste nu stiu ce vale sau numarul de stadioane.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

Pana la urma dle Stan, imi dau seama ca nu se vor lua masuri mai dure, si pt ca unii dintre noi, cei condusi de acesti politicieni, acceptam comportamentul acestora, ba chiar le mai si laudam "realizarile".

Nu prea are sens ce spuneti sau nu inteleg eu. Ce legatura este intre masurile insuficient de dure si opiniile unora dintre noi potrivit carora totusi s-a realizat ceva in tara asta?

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare? adrieanrotaru adrieanrotaru Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! ... (vezi toată discuția)