avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... DNA vs. politica romaneasca
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

DNA vs. politica romaneasca

Perioada 1989 - 2014 are o singura constanta:

toti politicienii mint & fura (oricand, oriunde si oricat) de la oricine, in speta de la romani. Fara a da nume ar fi interesant sa propunem trei solutii pentru eradicarea acestui flagel care interzice viitorul spre o lume mai buna.

1. inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata.
2. confiscare integrala a conturilor, bunurilor mobile si imobile.
3. interzicerea rudelor pana la gradul IV inclusiv de a intra vreodata in politica.

Poate reusim ceva impreuna!
dl_costas a scris:
Un singur lucru e cert "votul nostru chiar conteaza" , cu cat mergem mai multi la vot reducem riscul de frauda .

Sunt multi care spun ca merg la vot doar ca sa nu le fie furat. Altii nu merg pentru ca nu le place niciun candidat, multora nu le pasa... asa au ajuns politicienii sa nu se teama de vot ci doar de DNA. Atata timp cat se voteaza predictibil ca prezenta la urne principalele lor preocupari par sa fie producerea de bani si ingroparea adversarilor politici.

A, si din cand in cand elaborarea de legi cu dedicatie.
Pentru toate aceste fapte exista deja coduri si legi speciale cu pedepse destul de dure (chiar mai aspre decat in multe tari din UE), care desi nu sunt ideale produc efecte, mai mult sau mai putine

Eu nu prea vad efectele. Vedeti autostrazile care nu se construiesc din cauza furturilor si a spagilor la care nu se inteleg cei care decid, vedeti dezastrul din invatamant, sanatate, etc. Chiar nu locuiti in Romania?

Eu sunt de acord cu initiatorul acestui subiect. Chiar as fi mai acid dar nu e cazul aici. Revin totusi la propunere mea si o modific, ai furat de la stat, ca politician de rang inalt restitui inapoi 10 x suma furata. Daca nu poti stai in puscarie pana poti. Nu te obliga nimeni sa devii parlamentar, ministru, etc. Si in plus nici dreptul vreodata sa mai candidezi sau sa ocupi functii publice. Este vorba de un CANCER al societatii pe care noi il tratam in prezent cu vitamina C.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
ROMANIA de POVESTE: sistemul de invatamant si sistemul sanitar sunt la pamant, taxele si impozitele sunt exagerate, pensiile si salariile sunt mizerabile, autostrazile lipsesc cu desavarsire, benzina si motorina sunt un lux, somajul si inflatia se regasesc la cote alarmante, cresterea economica este un mit, romanii sunt saraci, politicienii infractori sunt in topul milionarilor! Sigur suntem in Europa sau traim intr-o colonie pe Marte?
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
romania de mai sus a preluat-o ponta de la basescu acu' aproape 3 ani.

probabil nemultumit (nesatisfacut) ca n-a reusit, inca, in 3 ani, s-o ingroape (s-o omoare), vrea sa fie si 'presedinte', sa se desavarseasca (sa continue 'munca' lu' basescu, ramasa neterminata).

iar romanul are de ales intre ponta si urmasii lu' basescu (unii autodeclarati, macar sunt sinceri; altii (mai toti) sunt 'sub acoperire').

de necrezut.
ioanbutariu a scris:
Eu nu prea vad efectele. Vedeti autostrazile care nu se construiesc din cauza furturilor si a spagilor la care nu se inteleg cei care decid...

Imediat dupa ce a devenit Ponta si au avut loc alegerile ce au mai schimbat configuratia grupurilor parlamentare, au schimbat alesii locali... am auzit vaicareala unora ca se construieste prea mult, ca lucrarile sunt electorale, ca orasele s-au transformat in santiere...
Eu am simtit efectele direct avand restrictii de ciculatie atat in oras pe multe strazi cat si pe soselele nationale unde s-a circulat cu restrictii, cu semafoare puse de constructori samd. Asa s-a finalizat intr-un an pasajul din intersectia cea mai apropiata de mine, unde era santier de 7 ani dar unde lucarile au fost sistate de pedelei si-ai lor. Asa putem circula acum pe soseaua europeana Iasi - Barlad - Tisita spre Bucuresti, de exemplu, modernizata asa cum nu a fost niciodata in intreaga sa istorie. Si sunt inca multe asemenea obiective in lucru ori finalizate. Numai cine nu vrea nu le vede.

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare? adrieanrotaru adrieanrotaru Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! ... (vezi toată discuția)