Buna ziua,
Am o problema si nu stiu care ar fi primul pas care ar trebui sa il fac. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani pentru a-mi achizitiona un autoturism din Germania, si am facut la notar o procura prin care imputerniceam acea persoana sa cumpere autoturismul din Germania pe numele meu si sa il introduca in tara dar nu se specifica nimic de banii pe care i-am imprumutat, pentru asta am facut un contract semnat intre parti si cu doi martori. A trecut ceva timp si persoana aceasta ma evita (nu imi raspunde la telefon si nu pot da de el). As dori sa stiu care ar fi primul pas pe care trebie sa il fac, sa fac plangere la Politie sau nu e de competenta ei si trebuie sa ma duc direct la Tribunal si sa angajez avocat? Este caz penal cumva de inselaciune?
Multumesc anticipat.
Inteleg ca ai facut contractul pt. a avea o garantie in caz ca nu vine cu masina.
Daca acel contract este scris si semnat de mana debitorului te poti duce linistit in instanta -civila-pt. a obtine titlu executoriu. Daca nu este scris de mana debitorului ci doar semnat contractul va constitui un inceput de dovada scrisa. Asta nu inseamna ca, contractul nu este valabil. In acest din urma caz ai nevoie de un av. care sigur iti va rezolva problema.
Eu l-as ameninta cu un proces penal pt. abuz de incredere , si ai sa vezi ca vine cu banii SAU, daca nu tine, il da-i in judecata pt. abuz de incredere , situatie care il va determina sa-ti dea banii in schimbul retragerii plangerii tale.Succes.
Valy
iti dau un sfat:nu apela la actiunea penala,pt ca nu vei avea succes.spun asta deoarece in aceasta situatie nu poate fi vb de abus de incredere,deoarece imprumuturile pecuniare se rezolva exclusiv de catre instanta civila.
Din cate am inteles, nu este vorba de un imprumut, asa cum se pare ca a inteles altcineva, ci de o suma data pentru a va aduce din strainatate un bun.
Inselaciune nu e in nici un caz.
Cred ca ati primit un sfat bun atunci cand vi s-a recomandat sa faceti plangere la instanta pentru abuz de incredere.
Pana atunci, puteti sa apelati la un executor judecatoresc sa ii inainteze celui care nu v-a restituit banii o somatie. Cu ocazia asta aflati si care e pozitia lui - daca recunoaste sau nu datoria - si va procurati si proba refuzului de restituire (afara de cazul in care, in urma somatiei, va recuperati banii).
Salutare la toata lumea ! am nevoie de un sfat va rog frumos care suntetzi in cunostintza de cauza poate ma ajutatzi.
sunt student la arhitectura anul 5 ,pe scurt: la inceputul lunii august un verisor primar X a insistat sa-l ajut in vederea rezolvarii unui proiect de autorizatzie constructzie,a insistat a insistat pana am intrat in "hora lor"de aici o mie si o mie de probleme,proiectul a fost realizat de mine si gandit de mine nefiind primul,avand in vedere ca lucrez in domeniu din anul3 de facultate...proiectul a fost printat tot cu tot ce trebuia in vederea obtzinerii autorizatziei de const.GRESEALA MEA este ca am luat legatura cu o firma de arhitectura care sa verifice proiectul si sa-l stampileze.(aceasta firma X este alcatuita din prieteni foarte vechi si foarte buni).tot ajutorul acesta l a costat pe varul meu 16 mil (in loc de 70-80 mil).banii au fost datzi cu taraita fara nici un contract si fara nici o "hartie la mana" .Varul meu in loc sa astepte sa iasa toate actele necesare pt obtzinerea autorizatziei a inceput casa p+1 (casa care in ziua de azi este construita si locuibila)...eee de aici au inceput problemele...au inceput sa-i vina controale si amenzi..si mai rau el a reactzionat in cel mai idiot fel : telefoane catre mine si firma respectiva de amenintzare,injurii si multe altele...amenintzari peste amenintzari,iar acum eu am ramas si fara unii dintre cei mai buni prieteni si cu probleme. MAI NEW NE-A DAT IN JUDECATA SI PE MINE SI PE FIRMA RESPECTIVA PT INSELACIUNE.INTREBAREA MEA SI SFATUL MEU ASTEPTAT DE LA VOI : ESTE POSIBIL SA NUMESTI INSELACIUNE pe cineva care a incercat sa te ajute ?????????????????????????acum ma terorizeaza si pe mine si pe parintzii mei...halal var.CE SA FAC?SUNT DERUTAT...M-AM BAGAT INTR-O MARE TZIGANIE.
Chitanta de mana
wap54
La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)