Buna ziua,
Am o problema si nu stiu care ar fi primul pas care ar trebui sa il fac. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani pentru a-mi achizitiona un autoturism din Germania, si am facut la notar o procura prin care imputerniceam acea persoana sa cumpere autoturismul din Germania pe numele meu si sa il introduca in tara dar nu se specifica nimic de banii pe care i-am imprumutat, pentru asta am facut un contract semnat intre parti si cu doi martori. A trecut ceva timp si persoana aceasta ma evita (nu imi raspunde la telefon si nu pot da de el). As dori sa stiu care ar fi primul pas pe care trebie sa il fac, sa fac plangere la Politie sau nu e de competenta ei si trebuie sa ma duc direct la Tribunal si sa angajez avocat? Este caz penal cumva de inselaciune?
Multumesc anticipat.
calmeaza-te! iti sugereaza...
daca era de facut ceva faceau dar n-au nimic la mana, e clar. nu exista contract
daca faci chitanta dupa aceea urmeaza sa-ti ceara banii, asta e!
parerea mea...
Iti recomand sa nu semnezi nimic. Daca recunosti ca ai luat banii, implicit recunosti ca ai prestat un serviciu. Un avocat stie cum sa redacteze documentul astfel incat sa te poata trage, ulterior, la raspundere. Orice semnezi se poate intoarce impotriva ta. E clar ca nu au probe. Fiind student, presupun ca numele tau ca nu e trecut pe nicaieri in proiectul intocmit. Ei spera ca te vor intimida. In orice caz, daca te convoaca la discutie este bine sa mergi cu un avocat. Nu strica putina prudenta, desi eu apreciez ca nu ai de ce sa intri in panica.
va multzumesc din suflet ! va tzin la curent .....sper sa fie numai de bine sa scapam de astfel de "oameni" culmea neamuri.....facerea de bine ,,,,,,,,,,,, eheee.VA MULTZUMESC DIN SUFLET !
Chitanta de mana
wap54
La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)