avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, interzicere acces in locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, interzicere acces in locuinta

In urma divortului amiabil, fostul sot nu-mi permite sa stau in casa, imobil dobandit in timpul casatoriei noastre, se considera proprietar absolut, desi domiciliul meu este acelasi. Cum pot reintra in locuinta mea, fiind coproprietar in actul casei? Precizez ca el propune partajul la notar daca sunt de acord sa devina proprietarul absolut al casei, lucru inacceptabil.
Cel mai recent răspuns: GabrielaBT , utilizator 19:34, 1 Decembrie 2014
Problema este cum se stabileste valoarea sultei.
Eu nu inteleg: ati plecat de frica lui si acum vreti sa va intoarceti si nu va mai e frica de el?Oricum pana la pronuntarea hotararii de partaj aveti drepturi egale sa locuinta in acel apartament.Sulta se stabileste in functie de valoarea de piata a apartamentului (se face expertiza) toate bunurile comune trebuie sa le nominalizati in actiunea de partaj ,sa le dati o valoarea estimativa functie de care platiti o taxa de timbru de 3% din masa partajabila
Am plecat de frica lui, primeam mailuri amenintatoare. Dar isi doreste, paradoxal, partaj amiabil, insa unul care nu se incadreaza in descrierea dv.. M-ati ajutat sa inteleg unde gresesc fata de mine insami. Intalnirea de partaj va fi joi. Ce trebuie sa fac concret pana atunci?
Pana atunci, trebuie sa va ganditi exact cum doriti sa se faca impartirea, daca aveti noroc sa fie si el de acord cu asta, ati rezolvat problema. Din secrierea pe care i-o faceati mai sus, cam slabe sanse sa accepte o impartire echitabila, aproape sigur el incearca prin presiuni si amenintari sa acceptati varianta lui de partaj si mizeaza pe faptul ca terorizata fiind de atitudinea lui o sa acceptati.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Cris1971, utilizator
Va multumesc ca ma sustineti in cauza mea. Adevarat, el ma terorizeaza prin incrancenarea de a-si impune dorintele incalcand orice drept pe care-l am. Din bun simt nu am facut scandal. A trecut de la amenintari la atitudinea concilianta, dar ma nedreptateste la partaj. Nu stiu cum l-as putea convinge sa fie corect. Aici e marea dilema.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Inca nu s-a pronuntat divortul si am cazut de acord cu sotul ca apartamentul bun comun sa imi revina mie si eu sa ii dau o sulta. Se poate face ... (vezi toată discuția)