avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, interzicere acces in locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, interzicere acces in locuinta

In urma divortului amiabil, fostul sot nu-mi permite sa stau in casa, imobil dobandit in timpul casatoriei noastre, se considera proprietar absolut, desi domiciliul meu este acelasi. Cum pot reintra in locuinta mea, fiind coproprietar in actul casei? Precizez ca el propune partajul la notar daca sunt de acord sa devina proprietarul absolut al casei, lucru inacceptabil.
Cel mai recent răspuns: GabrielaBT , utilizator 19:34, 1 Decembrie 2014
Ce nu e trecut in acte nu exista, iar ce declarati in scris, nu mai puteti retrage. Va zic asta pt ca sulta trebuie mentionata in act ca de aia e partaj, dar poate veni cu ideea sa declarati ca ati primit-o ca v-o da el mai tarziu.

In singura discutie frontala pe care am avut-o cu fostul sot, a mentionat faptul ca imi va da o suma in eventualitatea unei chirii pentru o scurta perioada, dar ca nu o va trece in actul de partaj, fapt ce-mi creeaza suspiciuni.
Clar, asa cum spunea si gi-jane, nu va lasati convinsa sa semnati ceva ce n-ati primitin ideea ca o sa va dea el in viitor, slabe sanse sa se intample asta.
Partajul voluntar presupune ca partile au cazut de acord cu impartirea bunurilor.Nu puteti merge la notar si sa incepeti acolo sa va contraziceti, trebuie mers cu lectia invatata .Inainte de orice trebuie sa vorbiti cu sotul si sa stabiliti de comun acord cine cu ce bunuri ramane si NUMAI dupa aceea sa mergeti sa consfititi in acte intelegerea verbala.De asemenea trebuie sa stiti ce suma doriti ca sulta si daca el e de acord sa v-o dea. Interesa-ti-va cam cat costa o garsoniera ca a dvs si cereti 50% din valoare.Celellalte bunuri mobile le-ati impartit?Daca nu si alea trebuie impartite inainte.Mergeti cu lista si cu bunurile nominalizare
Singurele bunuri pe care acceptasem sa le impartim sunt casa si masina, iar fostul sot doreste casa.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
GabrielaBT, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Inca nu s-a pronuntat divortul si am cazut de acord cu sotul ca apartamentul bun comun sa imi revina mie si eu sa ii dau o sulta. Se poate face ... (vezi toată discuția)