avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit forfetear micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit forfetear micro

am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: elena.gujan , utilizator 13:41, 14 Iulie 2009
elena.gujan a scris:

Am si eu o intrebare:
Daca societatea a platit in primele doua trimestre impozit pe venit mai mult decat impozitul minim forfetar anual aferent 2009, in trimestrul III si IV mai plateste ceva?
Multumesc anticipat!


Stimati colegi, in aceeasi nota, daca o microintreprindere are acum de plata cca. 1500 ron reprezentand 3% pe T2 (stiind ca forfetarul total pe 2009 ar fi 1467 lei-pentru cei cu cifra sub 52.000 RON/2008, nu?) Aceasta societate este absolvita de plata acestui forfetar pe T3 si T4, in cazul in care nu mai are venituri? Deoarece legea spune de un impozit ANUAL, care a fost deja depasit ca valoare de impozitul de 3%, iar normele de modul de calcul trimestrial prin care "se plateste ce este mai mare, impozitul pe venituri 3% sau forfetarul"? S-a mai lovit cineva de aceasta problema?

Va multumesc anticipat.
Ce am priceput eu din filosofia acestui impozit minim : pot fi doua situatii :
1. Micro 3% la venit
2. Imp profit 16% la profit brut impozabil
Daca impozitul calculat cf incadrarii de mai sus este mai mare decit imp minim, se va plati impozitul calculat.
Daca impozitul calculat cf incadrarii este mai mic decit impozitul minim ,atunci se va plati imp minim.
Impozitul minim nu se compenseaza cu ce e virat in plus din perioadele anterioare.
Impozitul minim datorat se determina din transele de venituri corespunzatoare anului 2008.
da, dar nu e o perioada anterioara. pur si simplu acest impozit este ANUAL sau TRIMESTRIAL totusi??????????????

1)daca e anual, am platit pentru T2 1467 RON din 3%, pace buna pe urmatoarele 2 trimetsre (Din lege reiese CAM asa)

2)daca e trimestrial, in fiece trimestru va trebui sa calculez care e suma mai mare, indiferent ca eu am platit un miliard pe T2, daca pe T3 nu voi avea venituri, voi plati iar acei 550 RON (Din norme reiese CAM asa)

ei, si uite-asa ne-au mancat noua zilele cu acest CAM, pe langa ca legea si normele se cam incaleca...(sa nu zic contrazic)......si tare mi-e ca ANAF vor interpreta in folosul lor.......adica sit. de la pct. 2)...

La obiect: daca am de plata FORFETAR de 1467 RON pe 2009, si eu platesc deja pe T2 1500 RON, pe T3 si T4 mai platesc cate 550 (in ipoteza in care nu mai am niciun venit) sau s-a acoperit cu plata de la T2, impozitul fiind ANUAL?
In MO 249 din 14/04/09 la pagina 10 este explicat cum se face calculul impozitului in cele doua cazuri (daca societatea e platitoare de impozit pe profit sau este platitoare de impozit pe veniturile microintrepinderilor).

Pentru microintreprinderi nu e specificat nimic referitor la regularizarea impozitului la sfarsitul anului. Deci, daca intr-un trimestru din cursul anului am platit mai mult decat forfetarul si la sfarsitul anului constat ca trebuia sa platesc doar forfetarul daca as calcula impozitul anual, suma platita in plus e bine platita si nu se recupereaza.
Tocmai m-am recomandat. Sunt cel mai bun din punctul meu de vedere. Recomand organizatorilor forumului sa-mi interzica acest lucru. (Si altora, care pot acumula puncte astfel.)
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Regularizare imp venit micro la dec 2009 id_alyna id_alyna Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, daca la dec 2009 se regularizeaza impozitul pe venit micro cu taxa forfetara? Eu asa vad lucrurile: daca 3% pe tot anul e ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere lylyan lylyan Buna ziua Am o societate , microintreprindere. pe trim I am platit impozit aferent in suma de 1200 lei. Acum cum procedez cu impozitul forfetar. Se tine ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar danyyyyy danyyyyy va rog sa ma ajutati si pe mine, in 2008 am fost microinteprindere si am platit un impozit de 9000 la venituri de 40000, in trimestrul 1 din 2009 am fost tot ... (vezi toată discuția)