Prin procesul de paternitate, dacă îl câştigaţi, copilul va beneficia de un nume de tată înscris pe certificatul de naştere.
Acest lucru nu-l face pe tatăl biologic mai tată decât pănă acum. Dacă doriţi ca minorul să obţină pensie alimentară de la tata, puteţi obţine cu uşurinţă o hotărâre judecătorească în acest sens, bineînţeles după înscrierea tatălui în certificatul de naştere al copilului.
Teoretic, copilul dvs. va avea tată pe hârtie şi pensie alimentară, pe hârtie. Practic...nu se ştie.
dar veţi avea din start autoritate părintească comună şi veţi depinde de dânsul în multe situaţii referitoare la copil.
Nu putem vedea în viitor. Poate în viaţa dvs. apare un Făt Frumos şi vreţi să vă mutaţi în altă ţară, evident, cu copilul. Deja ar fi prima problemă. Vreţi să mergeţi la baie, la ştrandul din ţara vecină, aflat la 20 km de locuinţa dvs. Nu se poate, aveţi nevoie de acordul lui. Şi poate, nu-l găsiţi când aveţi nevoie, poate e plecat şi el departe, poate...poate...
Pensia alimentara este derizorie, tatal are o mica slujba la stat, iar celelalte venituri nu le declara lucrand, de fapt, pentru mama lui.
Fetita s-a nascut cu un defect la una din valvele inimii , dar , dupa multe investigatii, decizia a fost ca nu este necesara ,deocamdata, interventia chirurgicala.Presupunand prin absurd ca ar trebui sa facem o interventie chirurgicala in alta tara si tatal nu ne-ar da acordul , ce-as putea face?De asta mi-a fost teama mereu.Ar putea tatal sa puna in pericol viata copilului fara ca nimeni sa intervina?
Eu am aceste documente medicale.
Este foarte dezamagitor .Atunci, singura solutie a unuei femei este sa-si creasca copilul singura, lasand acesti paraziti sa-si faca treaba in continuare, sa aiba alti copii cu alte femei si sa se ajunga in astfel de situatii.Nici eu nu am stiut ca mai are un copil abandonat in Statele Unite, de asta data dintr-o casatorie, copil despre care eu am aflat tarziu.Justificarea lui a fost ca mama l-ar fi conceput cat el a lipsit 2 saptamani.Intelegeti ca mi-a fugit pamantul de sub picioare cand am auzit acest lucru si am facut baietelul in poza , un baietel superb care semana leit cu el.Parintii tatalui fetitei mele mi-au povestit suparati ca au trebuit sa plateasca avocati ca sa se descotoroseasca de copil, iar tatal a pierdut slujba si revenit in tara dupa divort.Mama a solicitat divortul in urma unei agresiuni fizice. Eu am incercat sa investighez pe cont propriu aceasta situatie , dar nu am aflat prea multe.
Deasemenea, cand tatal a venit la mine sa-si ceara scuze(era un bluf, binenteles, a vrut sa-mi dea o lectie), am rugat un avocatapropiat mie, domnul Andrei Vasile, sa medieze acest conflict, insa s-a imbolnavit si nu s-a putut ocupa pana la sfarsit.In martie anul trecut am vorbit ultima oara si mi-a spus ca a tranferat actele catre nora dansului, insa nu mi-a mai putut da datele de contact.Va rog, daca imi puteti furniza aceste date, poate m-ar ajuta la proces.Eu nu vreau sa mai depind in niciun fel de aceasta familie, vreau o viata buna pentru fetita mea.Sa depind de el de fiecare data cand scot copilul din tara temporar ,sau definitiv dupa ce-mi gasesc ceva de lucru, ar fi un dezastru.
Copilul are o tulburare pervaziva de dezvoltare, dar este in recuperare.Nu are nevoie de respingere sau agresivitate verbala.
Nu mai pastrez emailulrile agresive si triviale pe care mi- le-a trimis cand am refuzat sa vin cu el dupa ce s-a nascut fetita, dar am in telefon ultimele mesaje trimise de prietena lui actuala, mesaje murdare, cu un limbaj trivial si agresiv atat la adresa mea cat si la adresa fetitei mele pe care a poreclit-o"puradea".
Teoretic se poate suplini acordul tatalui printr-o actiune pe calea ordonantei presedintiale in instanta.
Nu cunosc exact datele din speta, dar poate ar trebui sa-i respectati dreptul copilului de a avea un tata. Ar fi minunat ca toti tatii sa fie perfecti, dar stimata doamna, chiar daca nu este tatal ideal, fetita are dreptul sa stie ca este iubita de ambii parinti.