Buna seara.Problema tare grea cu asociatiile astea ,mai ales in acelea in care se fura pe rupte de catre aceia care am avut increderea sa-i mandatam sa ne reprezinte interesele , sa ne gestioneze fondurile si patrimoniul.Motivul neintelegerilor este in principal,cred,lipsa bunului simt corelata cu incalcarea dispozitiilor in vigoare.Mai rau si in multe cazuri si dupa ce se atentioneaza dispozitia legala,cei alesi in functii,isi vad mai departe de ale lor.La noi in asociatie sunt aceleasi "personaje "din 89...Primaria,mult laudata ,a confirmat numeroasele sesizari ,ba chiar a dispus convocare adunarii generale pentru schimare presedinte,cenzor comitet executiv..Binenteles ca cei vizati isi vad de ale lor,sunt in functie,de unde hotarasc in numele majoritatii.Este mai mult decat regretabil,realitatea ca Primaria ca organ al statului in teritoriu,desi detine autoritatea si prerogativele sa aplice legea,in majoritatea cazurilor sesizarilor vizand activitatea si neajunsurile in cadrul asociatiilor de locatari,se multumesc sa intreprinda eventual control,fara a se mai ocupa de aplicarea masurilor care sa conduca la instalarea starii de normalitate.Doamne fereste sa parchezi langa unde trebuie ca imediat vine societatea din cadrul Primariei si exemplele pot continua.
Traim in Romania ,ni s-a solicitat sa traim bine ,dar realitatea este cu totul alta..
Privitor la intrebarea dvs referitor la prestarea activitatii de cenzor,legea este foarte exacta in privinta persoanelor care pot exercita aceasta calitate si profesie.Responsabilitatea documentelor intocmite sub egida calitatatii de cenzor este legal prevazuta cu drepturi,obligatii,limite de competenta ,sanctiunil de rigoare,nefiind conditionata de hotarea adunarii generale a asociatiei de proprietari.Si Primariile ca si federatia nationala a asociatiilor,recunosc tacit ca in cadrul asociatiilor de locatari isi desfasoara activitatea persoane,fara pregatire sau care nu respecta prevederile legale in vigoare,dar in fapt nu vin in ajutorul majoritatii locatarilor,care sunt prejudiciati cu sume neimportante lunar dar care anual ajung la o valoare care nu se justifica in servicii si bun simt.
Am o intrebare : - Dvs. locuiti doar sau sunteti proprietara in acel imobil ce face parte din acea asociatie ?
Cred ca intrebarea este destul de pertinenta, avind in vedere specificatiile legii 230/2007 si a hg1558/2007......
Pentru dl. Chesu Petre,
Daca va referiti la @angelica82 am inteles ca e pe calea cea buna. A fost aleasa de adunarea generala , vrea sa se implice si chiar a confirmat de mai multe ori ca raspunsurile si interventiile noastre aici, pe forum au ajutat-o.
A primit raspuns concret si la intrebarae "pot fi cenzor?".
Apoi au intervenit ultimii 2 forumisti de deasupra dv care si-au expus aici fiecare consideratiile si filosofia personala la unele aspecte fara nici o legatura cu intrebarea din titlu. Mai citesc si eu dar se potriveste ca zicala "unde dai si unde crapa".
Domnule Adriantot, problema domnisoarei @angelica82 ar trebui sa fie spusa in totalitate, in cazul dinsei, adunarea generala a ales-o ca presedinte al comisiei de cenzori, din cite cunosc eu, ar trebui sa fi proprietar,nu doar locatar, iar mama-proprietarul... , nu asa suna legea ?iar la studii de specialitate se cere ca acele studii sa fie terminate.... dar ma rog, era un simplu punct de vedere, mai ales ca am pretentia sa cunosc cel mai bine acest caz, venind din interior .
DE acord cu dv ca nu e foarte clar prezentata situatia. Conform legii, daca este membra a asociatiei, are dreptul sa-si depuna candidatura si sa fie aleasa in comisia de cenzori, avand doar studii medii.
Daca nu este membra a asociatiei de proprietari poate fi angajata ca cenzor (angajarea o face comitetul executiv prin presedinte, daca nu s-a ales cenzorul in adunarea generala) , dar trebuie sa aiba studii de specialitate evident terminate si calitatea de expert contabil.