avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot fi cenzor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot fi cenzor?

Buna ziua.Am o intrebare:daca veche administratie a fost demisa (administrator cenzor presedinte etc),si s-a ales noul presedinte noul administrator..pot cere sa fiu cenzor in ideea in care locuiesc pe scara cu pricina si am liceu terminat si o posliceala de asistent de gestiune financiar -contabil si sunt si studenta an 2 drept?Nu vb de a face parte doar din comisia de cenzor ci de a fi cea care semneaza pe lista de intretinere..pt ca vreau sa controlez actele lunar...sa fim siguri ca nu se fac palti nejustificate..Multumesc
Cel mai recent răspuns: Chesu Petre , utilizator 19:02, 19 Iulie 2009
dle atot, firma mea are angajati pt. toate specializarile,economisti,administratori, inclusiv experti contabili de la CECCAR, dar nu lucram cu smecheri care au nevoie sa se capatuiasca cu banii vecinilor de bloc, ori cam asta se cere de la cenzori, sa semneze toate furaciunile pt. comitetele executive, presedinti, etc. Il auziti pe omul asta ca nu se poate scapa de astfel de oameni: paleta este ff larga: de la gainari pana la excroci pe care nu ii mai gaseste nici politia...iar oamenii nu pot face nimic sa scape de ei. Va oferim o expertiza gratuita pt. ultimele 3 luni: ne aratati actele asociatiei?!
FELI CITARI PERASPERA !Aveti multa dreptate cu interesul strict personal dovedit de o parte dintre cenzori,pentru semnat documente de pe urma carora pot obtine foloase personale.Este regretabil ca majoritatea locatarilor desi pe la colturi comenteaza,se complac intr-o expectativa rusinoasa.Exista similitudine de comportament si evidenta lipsa de transparenta in activitatea coordonatorilor republicii ... comportament si reticenta care se regasesc si la nivelul conducerilor unora dintre asociatiile de locatari .Ar fi multe de discutat pe seama activitatii si consecintelor unora dintre cenzori,dar realitatea demonstreaza ca adevarul deranjeaza
adriantot a scris:

peraspera a scris:

Am fost solicitata in urma unei oferte publicate, sa fac cenzorat. Am intrebat prin mail daca dansii vor sa DESCOPAR sau sa ACOPAR... au renuntat sub un pretext oarecarei...ceea ce m-a scutit sa pierd timp.

E clar ca nu cunoastei care sunt atributiunile unui cenzor. Nicaieri in legislatie, in reglementari, in statutul oricarei organizatii nu am auzit pana acum sa fie stipulata ca sarcina a cenzorului aceea de "a acoperi sau a descoperi".
Lasat cenzorii sa-si faca meseria ca stiu ce au de facut.
Si fiecare sa faca ceea ce a invatat, ceea ce stie si la care se pricepe in urma unei scoli , a unui stagiu, a unei experiente.

@adriantot ....daca va incapatanati sa NU dati niste raspunsuri asteptate si acceptate o sa ajungeti sa starniti mania persecutiei la un mod aberant. Doamne, multa lume necajita!!!!!!!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
elga50, moderator
Sa fim ingaduitori si intelegatori cu necazul fieacaruia.
Sunt si oameni necajiti printre noi. Sunt unii cu posibilitati modeste si carora le este greu mai ales dpdv material ceea ce poate afecta felul de a gandi, moralul, atitudinea, etc.
Pentru comentarii in afara subiectului, pentru divagatii si rautati sa ne amintim de cuvintele " Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac ! "
ptr. felix 34, d-nule, eu spre deosebire am si citit legea 230/2007 si normeleei de aplicare....
dar se pare ca nu ma cititi bine. Eu am spus ca adunarea generala a ales ptr. functia de cenzor sef..al comisiei de cenzori, o domnisoara care nu are calitatea de proprietar asa cum cere legea, si nici studiile nu le are terminate .
Acum a-ti inteles ?
Daca nu, va rog mai cititi inca o data legile la care faceti atata referire....
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Cenzor elabucur_2007 elabucur_2007 Buna seara Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are un cenzor si ce remuneratie poate primi pentru gestionarea a 133 de apartamente. Pentru a putea indeplini ... (vezi toată discuția)
Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie- obligatoriu? cristinaconst cristinaconst Daca Asociatia nu \"foloseste\" un cenzor, este ilegal? Daca da, singura \" pedeapsa\" ( contraventie) se da conform Legii 230, de catre organele primariei ... (vezi toată discuția)