avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe NCP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe NCP

Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ca e singurul mod din care castig bani. Dupa noul cod penal am inteles ca in acest caz se poate ''scapa'' mai ales ca nu am antecedente. In legatura cu ''amanarea'' pedepsei'' ...''perioada de incercare'' ...sunt mai multe modalitati...care ar fi cea mai buna decizie? Am avocat si am dat o singura declaratie la politie si urmeaza ca dosarul sa ajunga la procuror! Am inteles ceva si de un acord de vinovatie ! Cum e cel mai bine sa procedez? Cam in cat timp se termina procesul ? Daca primesc perioada de incercare se anuleaza permisul ..amenda penala la fel si dupa 6 luni redobandire...suspendare cu anulare permis si redobandire..am inteles ca amanarea pedepsei e singura sansa cu un acord de vinovatie? Vreau o lamurire strict pentru NCP!
Cel mai recent răspuns: subaiulian , utilizator 03:22, 21 Februarie 2015
Sa ne intelegem..se pare ca nu sunteti foarte bine informat! Ex. Daca primesti o suspndare de 8 luni sau o supendare de 3 ani e tot aia in legatura cu permisul...adica..pot face redobandire la un an de la definitiva! Pe mine nu ma intereseaza anii de suspendare la persoana fizica ci strict permisul . se pare ca nu intelegeti poate imi raspunde un avocat ! Nu mai conteaza de ce nu am suflat ..e vorba de un dosar de refuz restu nu mai are importanta..iar demonstrarea nevinovatiei mele poate duce la timp mai mult la recapatarea permisului meu decat alte variante.
Atunci de ce sunt cazuri care au primit asta ? Nimic nu e exclus ! Stiu ca e vorba de aprobare al acordului! Intrebam varianta care ar fi mai buna doar...suspedarea mea nu ma intereseaza prea mult...ci timpu acela de incercare conteaza se pare care unora sa dat fara drept de condus altora nu specifia..iar altora chiar amanarea pedepsei!
Pai nici un avocat din lumea asta nu va poate raspunde daca complementar un judecator vrea sa va interzica dreptul de a conduce un autovehicul pana nu trece perioada de incercare etc. Asta-i o pedeapsa complementara pe langa pedeapsa principala. E absurd ceea ce cereti dvs aici sa vi se raspunda daca primiti si pedeapsa complementara sau nu. Nici eu n-am de unde sa stiu si nimeni altcineva, cand o sa ajungeti la proces.. si se incheie, o sa stiti cu siguranta asta.

P.S: eu nu am spus nimic ca daca primiti cu suspendare nu o sa mai puteti da de permis dupa 1 an, de regula dupa 1 an daca e cu suspendare daca-i amenda dupa 6 luni.
Pai da asta zic! Permisul in sine ma intereseaza..e faza ca in majoritatea cazurilor nu am vazut pedepsei suplimentare sa se dea si sa nu ai dreptul sa conduci doar celor mai cu antecedente..deci asa pot ramane un an pe dreapta sau 6 luni in cazul amenzii dar e greu cu amenda :) ...dar multi pe net scriu ca au obtinut treaba cu amanarea pedepsei prin acordul acela! Eu oare sa nu pot primi acordul de vinovatie ? Nu ar fi mai bine asa decat sa se chinuie avocatul sa demonstreze nevinovatia mea care e cam greu de facut dovezile sunt putine ....doar faza cu faptu ca puteau sa imi ia proba de urina din moment ce am solicitat asta ?!
Pai acordul ala de recunoastere a vinovatiei nu presupune "amanarea aplicarii pedepsei" presupune o formalitate care simplifica procedura de judecata a faptei tale in care e stipulat forma pedepsei si executarea ei. In instanta, avocatul tau poate sa ceara amanarea aplicarii pedepsei si fara acordul ala de recunoastere dar asta nu inseamna ca judecatorul va fi de acord cu lucrul asta. De-asta am spus ca cu acord sau fara acord, eu nu vad o sentinta favorabila ca tu sa-ti mai poti pastra permisul. Cea mai grea sentinta e cu suspendare cea mai usoara e amanarea aplicarii pedepsei in cazul tau dar slabe sanse, infime de tot.

In lege, pedeapsa e mai grea pentru cei care refuza recoltarea probelor biologice. Ar trebui sa deduci de aici, cam pe unde te afli tu. Depinde de judecator cum se trezeste dimineata, daca-i place de fata ta sau nu, etc, judecatorul nu judeca cauza doar in spiritul legii, se uita si dupa persoana ta in orice caz, sunt mai multe variabile. Eu iti urez succes dar fara suspendare nu scapi.

p.s: alcoolul din urina nu e la acelasi nivel cum e in sange, proba de urina se face pentru droguri de obicei si nu pentru alcool.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
heheheee, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Sabinamanolescu Sabinamanolescu Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat ... (vezi toată discuția)