avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe NCP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe NCP

Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ca e singurul mod din care castig bani. Dupa noul cod penal am inteles ca in acest caz se poate ''scapa'' mai ales ca nu am antecedente. In legatura cu ''amanarea'' pedepsei'' ...''perioada de incercare'' ...sunt mai multe modalitati...care ar fi cea mai buna decizie? Am avocat si am dat o singura declaratie la politie si urmeaza ca dosarul sa ajunga la procuror! Am inteles ceva si de un acord de vinovatie ! Cum e cel mai bine sa procedez? Cam in cat timp se termina procesul ? Daca primesc perioada de incercare se anuleaza permisul ..amenda penala la fel si dupa 6 luni redobandire...suspendare cu anulare permis si redobandire..am inteles ca amanarea pedepsei e singura sansa cu un acord de vinovatie? Vreau o lamurire strict pentru NCP!
Cel mai recent răspuns: subaiulian , utilizator 03:22, 21 Februarie 2015
Nu am semnat absolut nimic si nici la cunostinta nu mi-a fost adus! Daca stiam nu refuzam! Eu am intrat intr-una care ea era beata si facuse accident si la poltie ne-au lasat sa incheiem amiabil dar dupa au vazut ca sunt mai multe masini implicate si de aia nu am dat probe ca mau enervat :) !nu am semnat nimic si nici nu am fost atentionat! O sa anunt cu privire la sentinta!
Problema e ca soferita beata de nervi a declarat ca eu eram in stare de ebrietate apoi si eu nu eram...conteaza mult si asta..si e cam greu sa imi demonstreze nevinovatia cred ..doar cu partea cu urina sau mai bine un acord de vinovatie! Stiind ca nu am antecedente oricum nu cred sa primesc perioada de incercare ceva ani si fara drept de condus! Ar fi maxim asta ! :)
Pai deja e procedura viciata, trebuia sa-ti intocmeasca un proces verbal prin care tu stipulezi ca refuzi recoltarea probelor biologice.. nu stiu, cred ca o sa scapi. Daca nu au procesul ala verbal, cum demonstreaza ei ca tu de fapt ai refuzat asta? E absurd, vorbeste cu avocatul tau.

Plus pe langa asta la un accident rutier, la ambii soferi se pune etilotestu-n gura si daca cineva refuza de asemenea se intocmeste un proces verbal si pentru asta.. in fine. In ce oras s-a intamplat asta? La Poplaca? ironic vorbind
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
heheheee, utilizator
Constanta e locul! Va referiti la procesul ala facut la spita? Am refuzat sa semnez acolo ceva parca...am fost intrebat de ''obiectiuni'' parca si am refuzat ceva sa semnez...am zis ca am frica de ac..in cazul asta trebuia sa dau urina ca am solicitat! Eu nu am semnat absolut nimic la in legatura cu tot! Mi sa spus la sfarsit ca nu am drept de condus..nu mi sa dat dovada nimic nici macar de reparatie ..nimic absolut! Crezi ca e mai bine sa nu imi recunosc presupusa vina pana la urma ? Dar nu prea cred ca are cum sa demonstreze avocatul ceva !?
pai atunci ala e procesu verbal care face obiectul "refuzului". Daca nu va incheia un proces verbal atunci aveati sanse dar asa zero sanse!

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Sabinamanolescu Sabinamanolescu Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat ... (vezi toată discuția)