Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ca e singurul mod din care castig bani. Dupa noul cod penal am inteles ca in acest caz se poate ''scapa'' mai ales ca nu am antecedente. In legatura cu ''amanarea'' pedepsei'' ...''perioada de incercare'' ...sunt mai multe modalitati...care ar fi cea mai buna decizie? Am avocat si am dat o singura declaratie la politie si urmeaza ca dosarul sa ajunga la procuror! Am inteles ceva si de un acord de vinovatie ! Cum e cel mai bine sa procedez? Cam in cat timp se termina procesul ? Daca primesc perioada de incercare se anuleaza permisul ..amenda penala la fel si dupa 6 luni redobandire...suspendare cu anulare permis si redobandire..am inteles ca amanarea pedepsei e singura sansa cu un acord de vinovatie? Vreau o lamurire strict pentru NCP!
Eu am vazut si amanarea aplicarii pedepsei la un caz similar, a postat cineva si aici pe forum acum ceva vreme ca a obtinut asa ceva, caz in care primeste permisul inapoi.
Tocmai la asta sper si eu la o amanare e singura cale din cate am inteles sa imi recuperez permisul nu ? Amanarea sau NUP care acest nup e greu de optinut aproape deloc! Am inteles ca ar fi mai bine sa fac acord de vinovatie pt ca nu am antecedente as putea obtine ceva bun ?! Oricum cel mai rau caz nu cred ca pot sta mai mult de 1 an de la definitiva nu ?
In noua reglementarea nu mai exista solutia de NUP in faza de urmarire penala, doar clasare sau renuntarea la urmarire penala.
Cat despre acord, e discutabil in opinia mea, procurorul nu prea este de acord cu ceva favorabil dvs, obtineti o solutie mai buna daca va judecati.
Pentru ca procurorul o sa vrea cel putin o pedeapsa cu suspendarea executării sub supraveghere iar in instanta se poate obtine si amanarea aplicarii pedepsei, dar o sa vedeti dvs la timpul respectiv.
Alcoolemie
Sabinamanolescu
Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat ... (vezi toată discuția)