Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ca e singurul mod din care castig bani. Dupa noul cod penal am inteles ca in acest caz se poate ''scapa'' mai ales ca nu am antecedente. In legatura cu ''amanarea'' pedepsei'' ...''perioada de incercare'' ...sunt mai multe modalitati...care ar fi cea mai buna decizie? Am avocat si am dat o singura declaratie la politie si urmeaza ca dosarul sa ajunga la procuror! Am inteles ceva si de un acord de vinovatie ! Cum e cel mai bine sa procedez? Cam in cat timp se termina procesul ? Daca primesc perioada de incercare se anuleaza permisul ..amenda penala la fel si dupa 6 luni redobandire...suspendare cu anulare permis si redobandire..am inteles ca amanarea pedepsei e singura sansa cu un acord de vinovatie? Vreau o lamurire strict pentru NCP!
Suspendarea poate sa fie si maxim. Numai sa scap cu un termen de incercare in care sa nu se specifice ca nu am dreptul de a conduce ( adica sa stau 1 an si sa fac redobandire) ...sau chiar amanarea pedepsei ..la fel sa nu doreasca sa specifice ca nu am dreptul de a conduce si primesc permisul pe loc. Credeti ca am sansa de a scapa macar cu faza de incercare si sa mi se anuleze permisu si sa dau dupa un an redobandire tinand cont ca nu am antecedente ? Dar daca doresc sa recunosc vina nu scate 1/4 pedeapsa...? Cum ziceti ca nu conteaza ?
Personal dupa parerea mea orice pedeapsa oricare ar fi ea atat timp cat iti pateaza cazierul judiciar e o pedeapsa grea, indiferent de infractiunea comisa. Cazierul il vei avea toata viata chiar daca intervine reabilitarea de drept, Politia va stii, parchetul va stii, judecatoria va stii ca tu ai comis o infractiune. Reabilitatea aia de drept e de fapt o mare cacealma ca de fapt niciodata nu vei fii reabilitat de drept doar in ochii civililor.
Dar nu ma intereseaza poate sa stie..nu e important cazierul pentru mine..eu imi castig banii prin permis singur si conteaza mult...asa daca mi-ar lua dreptul asta m-ar face mai rau nu mai bun cum e perioada aceea data de ei unde chiar as putea demonstra ca m-am facut cuminte! As putea propune si aceasta chestie poate imi da cu amanare ? Sa zic ca permisul e singur mod din care ma pot intretine si chiar as putea si dovedi cu acte acest lucru?
Avocatul trebuie sa faca asta prin acte ca esti singurul intretinator al familiei si depinzi de permis altfel iti pierzi serviciul dar nu stiu ce sorti de izbanda ai putea avea, cert e ca ai facut o mare prostie sa te sustragi de la prelevarea probelor biologice. Vei vedea cand ajungi sa fii trimis in judecata pentru fapta asta, care o sa fie sentinta. Tu in apararea ta poti sa aduci orice fel de probe (exista o sansa dar trebuie sa demonstrezi ca esti aihmofobic asta inseamna frica de ace) si atunci ai toate sansele sa scapi. Oricum eu personal iti urez succes dar dupa cum am spus sansele sunt minime pentru aplicarea amanarii pedepse.
si inca ceva politistu' nu ti-a dat un proces verbal de semnat sa-ti aduca la cunostiinta ca esti obligat sa te supui la recoltarea probelor biologice? Daca totusi ti-a dat sa semnezi si ai scris (obiectat) ca nu vrei sa te supui la recoltare atunci e cat se poate de clar "refuzul" si atunci nu mai poti sa ai nici un argument in legatura cu asta in fata unei instante de judecata insa daca e opusul la ceea ce am scris eu si nu ti-a dat nimic sa semnezi, asta ar putea fi un argument solid pentru simplu fapt "nu stiam domnle ca sunt obligat" si atunci ai sanse.
Succes oricum. Lasa-mi un PM cu sentinta cand o primesti ca sunt curios care o sa fie sentinta in cazul tau. Eu sper sa gresesc dar de regula pedeapsa e mai aspra atunci cand nu te supui la recoltare. Succes inca o data :thumbup:
Alcoolemie
Sabinamanolescu
Buna ziua! Scuzați mi vocabularul sărăcăcios al domeniul, va voi explica cum pot. Am un amic care in urma cu 2 ani a fost prins beat la volan. A refuzat ... (vezi toată discuția)