avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
Am patit in strainatate lucrul acesta, aveam in poseta un produs cumpărat din alta parte.Cand am vrut sa platesc, bagand mana in geanta,l-am vazut si am inlemnit.Nu m-a controlat si nu mi-a zis nimeni nimic...dar daca se intampla, cred ca faceam infarct! De atunci sunt mai atenta si pastrez bonurile pana ajung acasa! ! Daca nu aveti bonul nu puteti demonstra nimic! Lasati-va pagubasa
cyan a scris:

Ideea este ca un client poate intra fara produse de cate ori vrea in magazin avand asupra lui un bon de achizitie (de la acelasi magazin sau altele) si sa justifice ca are bon!

Ce trebuie sa faca magazinul in acest caz? Sa lase clientul sa plece cu produsele ptr ca are bon?

Ideea este ca pe bon este trecuta data si ora, deci nu poti sa mergi cu bonul de ieri (nici cu cel de azi) sa justifice anumite produse sustrase in ideea evitarii platii...

Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Alina_Florea, utilizator
trebuia sa chemati un martor si sa intocmiti un proces verbal de retinere a marfi , semnate de martor si paznici plus un reprezentant al magazinului apoi cu bonul ii actionati in instanta pentru defaimare si alte capete de acuzare ce rezultau din retinerea bunurilor
cyan a scris:

Este vina cumparatorului care intra intr-un magazin cu produse din alte magazine fara a le lasa in locuri special amenajate la intrare.

nu toate magazinele au asa ceva , de ex. Lidl nu are iar cand vorbesti cu paznicii nu prea ii intereseaza , oricum au in dispecerat oameni la monitoare
sorinacaprioara a scris:

aveti dreptate aici si este greseala mea ca nu am fost mai explicita : erau niste flori, mai multi butasi de trandafir....aveau cod de bare pe ei, daca ma lasau sa trec de casa, ar fi inceput sa faca zgomot dovedindu-le ca i-am furat dar, nu m-au lasat....

de obicei produsele scumpe au timbre cu RFID ( radio frequency identification ) care sa activeze alarma din portile de iesire , sunt cam scumpute si nu-si permit sa le aplice pe orice , nu codul de bare face alarma sa sune

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)