avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
sorinacaprioara a scris:

cum se face ca nu-l aveam la mine? Le cumparasem cu 1 zi inainte si le bagasem la bagaje pentru ca plecam din localitate....BONUL NU L-AM MAI BAGAT LA BAGAJE ! si pe ultima suta de metri, inainte de a parasi localiatea am vrut sa mai cumpar ceva...Asa am intrat in supermarket, fara sa am la mine bonul de la cumparaturile anterioare....MA DUC LA EI CU BONUL...si-mi RECUPEREZ produsele. Abuzuri sunt multe in tarisoara asta a noastra, sa nu mai vorbim de atitudinea angajatilor...PREZUMPTIE DE NEVINOVATIE ? nu exista in Romania? o atitudine cel putin " civilizata" ?

e ciudat ca ati cumparat cu o zi inainte.. bunul era in bagaje si mai ciudat, dar va plimbati cu produsul prin magazine, cel mai ciudat...
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Sylvian2010, utilizator
@Alina_Florea, ideea este ca utilizatoarea si-a recuperat produsele cu un bonul. A gasit intelegere la magazin dar bonul nu demonstreaza ca produsele retinute au fost platite cu acel bon.

Intrebarea este daca poti intra intr-un magazin cu un bon si sa iesi cu un produs argumentand ca l-ai achizitionat din alt magazin sau chiar din acelasi magazin.?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
...Io cand va zic ca articolu' e "PREZUMPTIE" de facatura, nu crede nimeni ?
... revenind la bonurile fiscale...
cf. nu stiu carei dispozitii suntem obligati sa pastram chitantele de Rovignete 1 sau 2 ani...
De ce ? de ce suntem obligati sa ne "dezvinovatim" noi, prezumtiv ( ! ) nevinovati la 1 an dupa ce cnadnr ( organism parazit bugetar ) trimite amenzi imaginare la Adm. Financiare ?
Ce ziceti, incepem sa ne trezim si noi, frati contribuabili ?
@cyan, ai dreptate, am avut eu un alt fel de logica... cumperi acum dintr-un supermarket 3 produse si mergi peste 1 ora la alt supermk, iei aceleasi produse si la casa scoti tacticos bonul din geanta si le ai la dublu exemplar la pret de unul :)
Nu, de aste se aplica si procedura sigilarii sau etichetarii produselor in mometul intrarii in magazin. Sincera sa fiu umblu tot timpul cu sticla de apa plata de 1/2 de la mine, dar nu am uitat niciodata sa trec pe la paza sa o eticheteze... Ca sa nu mai zic cand ai ditamai bagajul...

La Lidl intr-adevar o mare indiferenta, n-au nici spatiu pentru bagaje, n-ai cui sa le arati... ma rog, functioneaza perfect monitorizarea, presupun...
gi-jane2 a scris:

...Nu trebuia sa intrați cu ele, iar la ieșire nu ați putut face dovada...
Am intrat și eu cu o sticla de apa...
Exista afișe...

Pe vremea nedoritului unul ca tine ar fi avut dreptate, acum functionam dupa niste drepturi ale omului care se bat cap in cap cu afisele de reglementare. Evident ca daca nu ma stiu hot intru si beau apa din mers fara sa o mai platesc odata. Daca ma roaga cineva sa las bagajele poate le las, de obicei nu las nimic la intrarea in niciun magazin.
Exista camere de inalta rezolutie, exista metode.
Daca un produs are cod de bare el nu poate fi identificat daca apartine magazinului?
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Dan me, utilizator

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)