avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte la depunerea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte la depunerea demisiei

Buna ziua. Doresc sa stiu ce acte se elibereaza la plecarea din firma, in cazul unei demisii. Persoana doreste,peste cateva luni,sa-si depuna dosarul de pensie pentru limita de varsta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 24 Martie 2015
Trebuie sa vi se elibereze decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM) si adeverinta de vechime.
La incetarea c.i.m. va trebui sa solicitati in scris angajatorului urmatoarele acte:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata de dupa 01.01.2011
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de somaj, dupa caz.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele la incetarea ctr de munca Crisxtn Crisxtn buna ziua ce acete trebuie sa iti dea angajatorul la expirarea contractului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie cerute de la fostul angajator..? pentru un nou loc de munca StanoiuFlorin1 StanoiuFlorin1 Am lucrat o perioada de 10 luni ,Ce acte trebuie cerute de la fostul loc de munca ...?Pentru un nou loc de munca ? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Acte obligatorii la incetarea unui contract individual de munca Mihail Opra Mihail Opra Buna Ziua, Va rog sa mi spuneti ce acte in original trebuie sa mi inmaneze Angajatorul la incetarea Contractului Individual de Munca. Si de asemenea care este ... (vezi toată discuția)