Din cate am citit, amanarea aplicarii pedepsei este aparte de condamnare fiind o institutie care stabileste o pedeapsa si apoi o amana , cu un termen de supraveghere de 2 ani.
Am inscris in cazierul judiciar aceasta amanare de pedeapsa, fara nici un fel de alta interdictie si cu toate acestea nu sunt lasat sa urmez cursurile pentru optinerea atestatului taxi.
Cei de la ARR, in urma a doua petitii trimise de catre mine au dat un raspuns evaziv, la modul general cum ca ,,daca in cazierul judiciar este inscrisa o condamnare pentru o fapta penala, acea persoana nu poate aplica pentru obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi".
Am inscrisa o amanare a aplicarii pedepsei, dar asta nu este condamnare si nu am nici un drept prevazut de Constitutia Romaniei restrictionat.
Ce pot sa fac pentru a putea sa am acces la drepturile de care beneficiez ca cetatean al Romaniei sau carei institutii sa ma adresez ?
Multumesc
Amânarea pedepsei nu este condamnare.
Aveți dreptate, doar că fiind o instituție nouă există încă probleme cu aplicarea ei în practică.
Încercați să lămuriți problema printr-o contestație la executare prin care solicitați lămurirea dispozitivului.
În mod normal distincția între amânarea pedepsei și suspendarea sub supraveghere a pedepsei ar trebui să fie tocmai aceea că în primul caz, în termenul de supraveghere hotărârea nu produce nici un fel de efecte (în afară bineînțeles de măsurile și / sau obligațiile impuse prin chiar hotărârea respectivă).
Cazier
balan1978
Daca nu imi apare nimic in cazier.. dar am avut o infractiune acum 4 ani ma poate afecta aceasta la un procesc penal .. sau inseamna ca am fost reabilitat de ... (vezi toată discuția)