avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am si eu o problema si va rog sa imi dati un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am si eu o problema si va rog sa imi dati un sfat

Datorez o suma de bani (100 mil) la un coleg care mi i-a imprumutat pentru a plati o datorie la banca, nu am nici un angajament scris cu el ,eu nu pot sa ii dau banii acum,decat peste 2 luni, iar persoana in cauza ma ameninta cu un proces. Are vreo sansa de castig? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va rog sa ma ajutati :(
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:53, 18 Iulie 2009
Cand ati luat banii cum a fost intelegerea; cand ati hotarat ca trebuie sa ii restituiti?
Oricum, daca el nu accepta o asemenea tranzactie se poate presupune ca e rau intentionat – daca si numai daca nu a trecut termenul cand ati promis (verbal si, probabil, cu martori) ca restituiti banii... Pe de alta parte, instanta va poate acorda un ragaz...
In caz de proces dv ar trebui (moral) sa recunoasteti datoria si sa cereti ragazul de trei luni pt a putea obtine un credit din care sa va achitati de datorie...

Nu stiu ce sa zic... E usor ciudat ceea ce scrieti... Din razbunare vrea banii saptamana ce vine?! Se intelege ca v-ati inteles, totusi, la un termen de restituire... Nu e constient ca nu ii puteti da acum? Cred ca este constient si procesul l-ar deschide numai pe motiv ca termenul – hotarat verbal – a trecut si nu i-ati dat banii.
Ce puteati sa ii faceti asa rau incat sa vrea banii neaparat acum?! Aceasta nu e razbunare, e... aproape prostie...

Nu inteleg nici de ce vreti sa stiti ce demersuri trebuie sa intreprinda el pt a ajunge la proces? Depune o cerere de chemare in judecata... Vorba dnei Manuela: poate incepe direct in penal... daca tot vrea sa se razbune...

Daca va cheama in judecata o face (probabil) si pt a va fortza sa recunoasteti ca ii datorati bani... Si n-ar fi indicat sa mintiti (daca nu e respinsa cererea lui) pt ca va poate ”reclama” pt marturie mincinoasa – caz in care, in urma cercetarii penale (unde martorii sunt ”valabili), se poate constata si ca ati mintit in fatza instantei si ca aveti o datorie de platit...

Daca chiar doriti sa restituiti acesti bani dupa 3 luni cred ca cea mai buna solutie ar fi sa fiti chemat in judecata (si scapati de "amenintari"). In fatza instantei veti putea cere ragazul de care considerati ca aveti nevoie pt a intra in poseia banilor si a plati datoria...
Daca nu aveti de gand sa restituiti acesti bani... e altceva...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Împrumut fără acte am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ... IoanaIoana038 IoanaIoana038 Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani ... (vezi toată discuția)
Am luat niste bani cu imprumut! Sparda777 Sparda777 In data 13 iulie 2012, am imprumutat suma de 3000 ron, de la o cunostiinta facand o chitanta de mana \\" de buna credinta\\" intelegerea a fost pentru, suma ... (vezi toată discuția)