avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce este de facut cu sumele lunare generate de un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce este de facut cu sumele lunare generate de un apartament luat de banca

Ce este de facut cu sumele lunare generate de un apartament luat de banca ??

Intr-o alta discutie eu precizam ca atunci cind ai un apartament luat de banca de exemplu si nu ai bani sa acoperi sumele lunare sa faci o coloana separata in care repartizezi doar celorlati suma care este a apartamentului x pe cota indiviza.
Acesta suma este normal in dreptul apartamentului deci nu este ca si cum ai pune sa platesca pe restul si nu tii socoteala in continuare.
Daca nu au bani ce solutie le oferiti dumneavoastra in cazul unei asociatii?

Fac o coloana separat in care iau suma din acea luna a aprtamentului respectiv si o redistribui tuturor pe cota indiviza.
Domul ADRIANTOT spune ca

Pentru a avea bani, sa faci "o coloana separata in care repartizezi doar celorlati suma care este a apartamentului x " ce te faci cu alti 5 restantieri de pe aceeasi lista de plata care nu platesc nici macar consumul lor; dupa ce criterii repartizam suma datorata de restantier, pe cota parte indiviza, pe numar de persoane, unul va suporta mai mult decat altul de 5 ori sau egal? Vi se pare simplu si corect? Conform carei legislatii?
Asociatiile mici sau mari, nu are importanta, sa se gospodareasca bine si sa-si creeze fonduri.
O solutie simpla luata prin decizia comitetului si/sau mai bine prin hotararea adunarii generale este redimensionarea fondului de rulment. Din acest fond de rulment (platit de majoritatea) se mai pot acoperi asemenea situatii. Iar incasarea fondului de rulment se face pe chitanta separata, se evidentiaza clar in registrul fondului de rulment si atunci cand asociatia va sta bine cu incasarile, inclusiv prin incasarea de la restantierul actionat in judecata, atunci se pot restitui banii celor ce au platit un fond de rulment mai mare.
Daca sunt restante si la reparatii, la fel se poate hotara marirea fondului de repartatii, in conditii asemanatoare cu fondul de rulment.

Solutia dv cu redimensionarea fondului de rulment o fac dupa ce criteriu?
Daca in mod normal am fondul de rulment ca fiind cea mai mare suma lunara din ultimul an acum dupa ce criteriu fac redimensionarea?

Daca fac un fond special cum spuneam mai sus in cazul in care ii recuperez vreodata pot sa las banii adunati ca fond de reparatii unde s-ar fi adunat bani tot pe cota indiviza.


La mine in bloc am 2 apartamente luate de banci cu restante de 23000lei si celalat de 21.000 lei.(banci diferite).
Le gasim cumparatori si degeaba.Acum pretul este de 33% din cit au costat initial.Banca spera sa recupereze suma data.
Lichidatorul ii spune ca in felul asta nu o sa mai recupereze nimic.Lichidatorul are lunar salariu de 2000 lei si el isi ia primul banii.Asociatiei tot ii creste suma iar statul are si el de luat TVA-ul neplatit.
Banca tot incerca cu diferite procese sa scoata asociatia de la masa credala.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
w_v_w_v, utilizator
Dupa o gramada de oferte gasite la apartamentul nostru luat de banca si aflat la lichidator judiciar s-a acceptat o oferta de banca.
Si s-a vandut si apartamentul si din 125.000 euro s-au mai luat 37.000 euro desi acum un an ii gasisem si cu 45.000euro.

Si s-a vandut apartamentul si situati arata asa.
Raport asupra fondurilor obţinute din lichidare si planul de distribuire pentru
debitorul SC xxxx SRL
Număr:, data emiterii:.2016
1. Menţiuni privind fondurile obţinute din lichidare:
- Sold in contul de lichidare 0,00 lei
- Incasari din valorificarea imobilului reprezentand
apartament situat in Adresa: Str etc
170.500,00 lei
TOTAL INCASARI 170.500,00 lei
2.Menţiuni privind platile efectuate:
- Cheltuieli de procedura
- Onorariu fix administrare/lichidare
perioada ( 20.01.2010-20.01.2016 ) 60.000,00 lei
- Onorariu de succes ( 2% din vanzari) 8.525,00 lei
- 2% UNPIR 3.410,00 lei
- Asociatia de 10.000,00 lei
- Evidenta contabila 2.000,00 lei
- Raport Evaluare 300,00 lei
- Comisioane bancare 100,00 lei
TOTAL PLATI 84.789,00 lei
3.Alte mentiuni
- Suma de 85.711 lei a fost distribuita creditorului garantat Banca Transilvania


Din 37.000 euro 70.000 lei=15500euro a luat doamna lichidator.

Asadar ne-a fentat de 10500lei.Daca aduni sumele calculul nici macar nbu este corect.
Intrucat tot actualizam suma la OCPI si la sectia 7 comerciala pentru masa credala lichidatoarea a platit o suma inscrisa in trecut.
Eu cred ca a gresit si nu a fost rea intentie dar acum pretinde ca asa a aprobat banca desi banca nu are ce sa hotarasca banca in acesta distributie.
Ocpi a radiat privilegiul nostru fara sa ne anunte.Acum incercam sa vedem ce mai putem face si tot cerem explicatii la OCPI si apoi la Ministerul administratiei poate asa cineva va facev ceva referitor la "privilegiul cu rang prioritar " care nu are nici o valare in fata legii 85 articolul 50 parca



Asteptam orice sugestie si deasemenea cautam si un avocat specializat intrucat mai avem vreo 3 apartamente in aceeasi situatie si ma tem ca daca le gasesc si acolo cumparatori o sa patesc la fel.Acolo e un executor si nu lichidator dar este aceeasi situatie de neputinta a privilegiului imobiliar cu rang prioritar in fata legii 85/2014
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)