avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire monitorizare calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire monitorizare calculator

Buna ziua !

Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot gasit probleme legate de virusi, fiind nevoit sa reinstalez sistemul de operare si care reuseste sa se conecteze neautorizat la alte PC-uri, are trafic foarte mare, etc. Pentru a investiga aceste probleme am folosit un soft care sa monitorizeze pe calculatorul de serviciu al colegei absolut orice actiune este intreprinsa, cu poze facute la intervale de timp, website-uri, etc. As dori sa stiu daca este legal, avand in vedere ca nu i s-a adus la cunostiinta ca echipamentul (PC-ul) va fi monitorizat, nesemnand nici un act. Scopul acestei monitorizari a fost depistarea modului cum reuseste sa se conecteze la alte PC-uri, valorile traficului realizat, etc. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Marcel_, utilizator
Eu am fost asa ceva la o firma mare si nu putea nimeni (cu mici exceptii) sa faca asa ceva. Se rezolva prin politici si drepturi - asta e exact treaba dumneavoastra - sa implementati aceste politici. Se restrictioneaza prin soft drepturile. Si da, monitorizam orice computer din cele cateva sute. Echipamentul este al societatii si trebuie folosit pentru societate. Ce daca a fost administrator, se schimba parolele, i se degradeaza drepturile si nu mai are nici un drept. Cand am plecat s-a facut exact acest lucru si de a doua zi nu mai aveam nici un drept.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
GermanAlex, utilizator
domnu.el nu vorbea ca daca e legal ce face ea.el intreba daca e legal ca foloseste keylogger ,ce e asa greu sa citim?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru sfaturile tehnice Lau179...o sa le pun in aplicare...dar se problema ca de fiecare data am implementat masuri care ulterior au fost depasite de respectiva colega...de nenumarate ori....solutii mai sunt.....m-am mai gandit....dar as vrea sa stiu la momentul actual ....cat este de legal monitorizarea....si ce sa fac in continuare dpdv legal....ca sa nu ma "frig"

Alte discuții în legătură

Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la firma tierry tierry Ma intereseaza cum ma protejeaza legea (si mai precis care lege) in cazul in care am descoperit pe calculatorul meu de la servici programe de spionare ... (vezi toată discuția)
Monitorizare costel58 costel58 Este legala monitorizarea fara anuntarea salariatului a activitatii la statia de lucru(PC) de la postul de munca? Este legala interventia angajatorului la ... (vezi toată discuția)
Monitorizare pc la serviciu fara anuntarea angajatului ContSters304089 ContSters304089 De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de ... (vezi toată discuția)