Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot gasit probleme legate de virusi, fiind nevoit sa reinstalez sistemul de operare si care reuseste sa se conecteze neautorizat la alte PC-uri, are trafic foarte mare, etc. Pentru a investiga aceste probleme am folosit un soft care sa monitorizeze pe calculatorul de serviciu al colegei absolut orice actiune este intreprinsa, cu poze facute la intervale de timp, website-uri, etc. As dori sa stiu daca este legal, avand in vedere ca nu i s-a adus la cunostiinta ca echipamentul (PC-ul) va fi monitorizat, nesemnand nici un act. Scopul acestei monitorizari a fost depistarea modului cum reuseste sa se conecteze la alte PC-uri, valorile traficului realizat, etc. Multumesc anticipat
Parerea mea e ca cine poate programa virusi este overqualified pentru postul de administrator de sistem. Aici nu ma refer la cei care editeaza in hexazecimal virusii programati de altii.
@Lau179: Eu nu va inteleg scopul mesajului: "cele mai multe sunt free", "de obicei... sunt free" mie imi arata ca e posibil ca softul in cauza sa fie sau sa nu fie free. De asemenea nimeni nu spune ca softul a fost folosit doar 30 de zile sau doar intr-o perioada de evaluare. Poate ca a fost folosit in afara acelei perioade de evaluare. In plus "de obicei" si "cele mai multe" astfel de softuri sunt free doar pentru uz personal, nu si pentru uzul in scopuri comerciale. Ori, in cazul nostru, a fost folosit in scop comercial de catre o persoana juridica. Eu am precizat ca trebuie verificat daca a utilizat softul legal pentru ca demersul sau sa nu fie inutil sau chiar sa se intoarca impotriva sa ca urmare a contestarii probelor in discutie pe aceste motive.
Probele din dreptul muncii nu pot fi contestate pe motiv ca softul n-a avut licenta. Asta e o chestiune care nu priveste dreptul muncii (e doar o treaba intre firma si BSA).
Inca nu m-am lamurit pana acum.....daca un angajat este informat si ia la cunostiinta faptul ca este monitorizat traficul de retea si web......este posibil dupa acceasta etapa sa ii instalezi diverse softuri (keylogger, printscreen-uri, etc) fara nici o alta consecinta legala pentru a-l monitoriza ? Adica el a semnat ca a luat la cunostiinta....si atunci nu ar trebui sa te impiedice nimica.......sa il monitorizezi non-stop......
Monitorizare
costel58
Este legala monitorizarea fara anuntarea salariatului a activitatii la statia de lucru(PC) de la postul de munca?
Este legala interventia angajatorului la ... (vezi toată discuția)