avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
Situatia este atat de complicata ca nu as sti ce sa va raspund. Este putin relevant ca exista doua expertize ADN cu rezultate contradictorii?
Cum putem avea incredere intr- un institut de medicina legala cand cineva se joaca cu noi ani de zile?
Cum se poate schimba un profil genetic in 5 ani?
Am facut plangere la Parchet. Mi s-a spus ca trebuie sa astept pana la solutionarea dosarului.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Revizuirea
Art. 509

Obiectul şi motivele revizuirii

(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:
8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri;
Art. 510

Instanţa competentă
2) În cazul dispoziţiilor art. 509 alin. (1) pct. 8, cererea de revizuire se va îndrepta la instanţa mai mare în grad faţă de instanţa care a dat prima hotărâre. Dacă una dintre instanţele de recurs la care se referă aceste dispoziţii este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cererea de revizuire se va judeca de această instanţă.

Având ¨n vedere discreditarea IML Mina Minovici sunteți îndreptățită a solicita expertiză la un alt institut.
[ link extern ]
[ link extern ]
Se pot face și în afara țării.

Dacă primul proces s-a soluționat în 2009 (pe vechiu Cod de procedură) iar cel de-al doilea dosar a pornit înainte de intrarea în vigoare a Noului cod de procedură (deci tot pe cel vechi), atunci temeiul legal îl reprezintă articolele echivalente celor de mai sus, dar din codul vechi.
Ca si sub imperiul C.proc.civ. 1865, termenul de revizuire difera, in functie de motivele invocate pentru exercitarea caii de atac (art. 511 NCPC):
1) Ca regula, termenul pentru exercitarea revizuirii este de o luna, calculata astfel:
– in cazul hotararilor definitive potrivnice, calculul termenului se face de la data ramanerii definitive a ultimei hotarari

Cum se poate anula aceasta declaratie de recunoastere de paternitate?
Prin ce cai legale?
gi-jane2 a scris:

cand v-a fost respinsa cererea de contestare a paternitatii ? Ati atacat ( cu apel, recurs)acea hotarare?

Nu ati raspuns la aceasta intrebare si e important.
Cand a ramas definitiva a doua hotarare?
dupa cate pot vedea pe site ul justitiei , pe data de 02.07.2013 cu apel in 15 zile de la comunicare. Acum patru zile am trimis o solicitare prin email judecatoriei prin care cer comunicarea stadiului in care se afla dosarul deoarece mie nu mi s-a comunicat absolut nimic. De moment nu am primit nici un raspuns insa ieri intrand pe acest site am vazut ca s-a pus o noua data de sedinta pe data de 03.12.2015. Nu stiu ce se intampla si cu ce scop s-a acordat acest nou termen dupa atata timp. Dumneavoastra ce credeti?

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)