avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
ma refeream la aceasta ultima cerere
contestarea recunoasterii de paternitate si constatarea nulitatii absolute a Declaratiei autentice de recunoastere de paternitate in baza unei sentinte definitive si irevocabile de excludere de la paternitate (emisa in urma concluziilor rapoartelor de expertiza medico-legala si pe valoarea absoluta a concluziilor raportului de expertiza medico-legala ADN)
Cu toate ca la baza acestei cereri a stat o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit filiatia in legatura cu paratul , instanta a dispus sa se faca o noua expertiza medico legala ADN cu acelasi obiectiv ca al primei expertize ADN , respectiv sa se stabileasca relatia de inrudire biologica dintre minor si parat. Dupa nenumarate termene la care INML a refuzat efectuarea unei noi expertize, s-a depus rezultatul unui nou raport de expertiza medico legala examen ADN care rezultat a concluzionat ca paratul este tatal biologic al minorului cu o probabilitate de 99,999988% , .
Cum rezultatul ultimei expertize ADN a fost contradictoriu cu rezultatul primei expertize ADN , am solicitat ca instanta sa ceara un raport Comisiei Superioare de Medicina Legala privind rezultatele contradictorii ale celor doua expertize ADN . Instanta a considerat ca nu este necesar acest raport si ne-a respins cererea.
am avut avocat pana pe data de 02.07.2013
Dupa depunerea expertizei ADN care a concluzionat ca paratul este tatal biologic al copilului am depus plangeri penale , plangeri care nu s-au solutionat pana acum.
Daca sunteti de acord va pot contacta telefonic.
Adevarul este ca nu am uitat de aceasta actiune, ci pur si simplu nu am mai fost in stare sa tin pasul si nici sa inteleg ce se intampla.
Nu am pregatire juridica asa ca am sa explic situatia asa cum am trait o .
Am dat in judecata un tal X pentru stabilirea paternitatii fiului meu. Timp de sase ani am incercat sa dovedesc ca el este tatal copilului, timp in care acest tal X s-a straduit si a reusit sa demostreze ca nu este tatal copilului. Acest lucru a fost stabilit avand la baza toate examenele :de sange, HLA , inclusiv expertiza ADN vizata si aprobata de Comisia Superioara de Medicina Legala (la cererea mea). In urma acestui larg proces s-a stabilit ca X. este exclus de la paternitatea copilului meu si s-a emis o sentinta care a ramas definitiva si irevocabila.

Dupa 7 luni de cand aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila X. s-a gandit sa recunoasca paternitatea copilului pentru motive pe care nu pot sa le expun aici.

S-a prezentat la Serviciul de stare Civila din municipiul unde s-a nascut copilul si a cerut incrierea mentiunii de recunoastere a paternitatii si eliberarea unui nou certificat de nastere unde la rubrica tata apare el.

Afland de toate aceste modificari, (la acea data eram plecata din tara), m-am prezentat personal la Serviciul de Stare Civila si am cerut anularea mentiunii de recunoastere a paternitatii , intrucat domnul X a depus o declaratie de recunoastere a paternitatii mincinoasa, dovedida tocamai cu Sentinta din procesul de stabilire a paternitatii unde acesta a fost exclus de la paternitate.
Cu o zi inainte a depune aceasta sentinta am fost la judecatoria care a emis o pentru a o legaliza si preciza ca sentinta este legala si executorie .

Conducerea Serviciului de stare civila mi-a comunicat in scris urmatoarele:
,,cat priveste sentinta civila nr....a judecatoriei....avand ca obiect de stabilirea paternitatii, pronuntata in sedinta publica in data ...., ramasa definitiva si irevocabila, precizam ca nu am avut cunostinta de continutul acesteia, fiindu-ne prezentata de dumneavoastra la data .....
Sentinta mai sus mentionata nu poate anula mentiunea de recunoastere inscrisa pe marginea actului de nastere al minorului, dar poate fi invocatala instanta in cederea promovarii unei actiuni de contestare a recunoasterii,,

Cu toate incercarile mele in a explica ca situatia in care ma gasesc probabil este unica in Romania si ca promovand o noua actiune de contestare a recunoasterii care se judeca pe fond , va duce fara doar si poate la un nou proces de stabilire a filiatiei intre X si fiul meu .
Este ceea ce s-a intamplat in continuare.

Instanta a transformat o cerere de contestare a recunoasterii paternitatii intr-un proces de stabilire a filiatiei , un proces care se repeta, fara sa se tina cont de procesul anterior. Aceleasi parti, aceleasi probe .....insa cu rezultate diferite. De aceasta data numitul X este stabilit tatal biologic al copilului in urma unei noi expertize ADN de stabilire a paternitatii.ceruta de instanta.
Surpriza? cele doua rapoarte efectuate la interval de 5 ani sunt semnate de aceiasi medici (lipseste viza Comisiei Superioare de Medicina Legala care nu si mai asuma aceasta responsabilitate.)

Am cerut si am insistat instantei sa ceara vizarea ultimului raport de expertiza ADNde catre Comisia Superioara de Medicina Legala si efectuarea unei contraexpertize lucru pe care instanta a considerat ca este lipsit de importanta si a respins cererea.

Acum sunt in asteptarea unei motivari a acestei sentinte si bineinteles stadiul cercetarilor penale in urma plangerilor depuse .

Si au mai trecut inca patru ani pe langa cei sase de dinainte.

Intrebari:

Serviciul de stare civila nu ar fi trebuit sa anuleze mentiunea de recunoastere a paternitatii atat timp cat exista o hotarare judecatoreasca de excludere de la paternitate?
o hotarare nu anuleaza o declaratie pe proprie raspundere?

Instanta nu ar fi trebuit sa constate existenta acestei hotarari judecatoresti si sa dispuna anularea mentiunii de recunoastere?

Raspunsuri, in ordine: nu, nu si nu.

Totusi, ma doare capul sa pricep ce doriti.
Ati dorit ca X sa figureze ca tata al fiului dv. Intr-un final, dupa ce X s-a dat cu capul de pereti, a avut o experienta transcedentala ori l-a amenintat Sfantul Duh, nu conteaza, ati obtinut asta. Cand ati aflat, ati vrut ca X sa nu mai figureze ca tata...

Ajutati-ma sa pricep, ca nu va pot face sugestii pana nu inteleg: Ce doriti?
Si, mai important, ca tot e vorba despre un copil, el ce doreste? Am vaga impresie ca am mai intrebat o data, in zadar, asa cum ati intrebat si dv. o instanta daca X e tatal fiului dv...
doresc sa se anuleze declaratia de recunoastere de paternitate.
doresc sa se respecte hotararea judecatoreasca unde X este exclus de la paternitate.
in cazul in care, dupa ani de zile se stabileste ca rezultatul primei expertize ADN de stabilire a paternitatii a fost gresit , sa se stabileasca vinovatii sau vinovatul
Pot sa va asigur ca experienta mea in ceea ce priveste ,,stabilirea adevarului,, este oribila si ca singurul lucru pe care il doresc este STABILIREA ADEVARULUI
Ma intrebati ce isi doreste copilul...ce poate sa-si doreasca un copil care timp de 10 ani a fost plimbat in cabinete medicale pentru a i se recolta probe de sange, care a trait tot acest timp fara sa stie cine ii este tata, care a asistat la scene si spectacole in care actori erau propria lui familie si care a trebuit sa se supuna fara sa i se ceara parerea, deciziilor pe care le-a luat un necunoscut..
lista poate continua insa nu ma gasesc aici pentru a-mi povesti viata.
Incerc sa gasesc o solutie si sunt sigura ca exista , de a pune toate lucrurile la locul lor din punct de vedere legal.

1.exista o sentinta judecatoreasca definitiva ,irevocabila si executorie in care se stabileste ca numitul X a fost exclus de la paternitate.(bazata in toate probele stiintifice)
2.posterior numitul X declara recunoasterea paternitatii

Care din cele doua documente se anuleaza si de ce forma?

Daca sunteti dispusa sa ma ajutati in acest sens va multumesc anticipat
Hotararea e una si recunoasterea e alta.
Pentru ajutor v-am intrebat ce doreste copilul. Nu cunosc ce isi poate dori un astfel de copil si cu atat mai putin ce doreste in mod concret ACEST copil. Daca stiam, nu va intrebam. Nu pot presupune ce isi doreste un copil, nu e corect fata de el.
In locul dv., eu l-as intreba. Inca o data.
Nu inteleg de ce a trait toata drama pe care ati aratat-o mai sus si de ce nimeni nu l-a intrebat ce vrea, de ce musai a trebuit sa se supuna indiferent ce a crezut si de ce nu a stiut cine ii este tata.
Din cele ce aratati dv. imi pare ca doriti continuati in instante, inutil, din inertie,un razboi. Cred ca ar fi benefic pentru copil sa va opriti si sa-l mai intrebati si pe el ce vrea. Eu l-as intreba, insa nu pot.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)