avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
am sa va relatez exact ce pune judecatoria pe site
.,,Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere pe rol a cauzei . Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.07.2013 ,,
,,Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere pe rol a cauzei . Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.07.2013 ,,

Dupa acum am spus , acum o saptamana am vazut aceste rezolutii. Eu am domiciliul in strainatate de f.multi ani
S-a repus pe rol pentru perimare. Este o sancţiune care intervine pentru lasarea in nelucrare a procesului din motive imputabile părţii.

Ce obiect a avut, mai exact, această din urmă cauză?

Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
romascanu, moderator
cerere de contestare a recunoasterii de paternitate si constatarea nulitatii absolute a Declaratiei autentice de recunoastere de paternitate in baza hotararii definitive si irevocabile in care paratul a fost exclus de la paternitate (in urma efectuarii celor trei probe stiintifice :de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala)
Mentionez ca nu mi s-a comunicat in nici un moment dreptul la apel
De regulă ...pricep multe din vorbe puţine. Adică, oricât de nespecific (nejuridic) s-ar exprima cineva, tot reuşesc să-mi dau seama despre ce fel de acţiune vorbeşte.

Cu toate acestea, în materie de filiaţie, un singur cuvânt dacă aş încerca să adaug...de la mine, crezând că l-aţi omis din rapiditatea scrierii, mă poate duce în ...altă acţiune.

De aceea, vă întreb: atunci când aţi spus că spre uimirea dvs. s-a respins actiunea in contestarea paternitatii, vă refereaţi la acestă din urmă acţiune - de "contestarea a recunoasterii de paternitate"?

Fiindcă atunci am eu o uimire. Dacă s-a respins, atunci NU mai avea ce să caute pe rol la judecătorie.

Cred mai degrabă că dvs. să fi luat drept respingere a ACTIUNII (a cererii introductive, a pretenţiei concrete pe care aţi formulat-o instanţei) ceea ce era doar o respingere a cererii de ...repunere pe rol după suspendare. (cu totul altceva)

Ce fac eu aici seamană a ...ghicit în frunze de ceai (deşi "ghicitul" acesta are în spate o vastă ...bibliotecă). Şi, din păcate... ghicesc (corelez puţina infomaţie) destul de bine.
Asta ar însemna că NU vi s-a respins INCĂ acţiunea în contestarea recunoaşterii de paternitate, dar ...nici mult nu mai e. :( Fiindcă aţi cam uitat de ea.

Avocat n-aţi avut?
Cine formula cereile de repunere pe rol? Dvs. Asta inseamna ca ştiaţi de suspendare. Pentru ce motiv a o fost suspendată cauza?

Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)