avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere in instanta suplinire acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere in instanta suplinire acord

Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Daca mama refuza dreptul la vizita, tatal poate apela la un executor judecatoresc, pentru punerea in executare a hotararii. Daca tatal refuza dreptul la libera circulatie a persoanei, incalca si el o lege si trebuie corectata treaba asta cumva - cu suplinirea semnaturii. Daca mama pleaca de tot cu minorul, tatal poate face plangere pentru rapire internationala a minorului. Deci, despre ce vorbim?
Sfat: mergeti si sesizati instanta, prezentati acolo toate motivele dvs, tatal sa le prezinte pe ale lui.
Depinde de motivul pentru care un parinte refuza sa semneze pentru plecarea minorului din tara. Daca nu e in interesul copilului e firesc sa nu o faca. Daca se teme si are motive intemeiate sa creada ca nu va fi bine ingrijit, ca nu o sa-l mai vada e iarasi firesc sa nu-si dea acordul pentru indepartarea copilului.
Ce legatura are una cu alta? Daca mama vrea sa-si duca in vacanta copilul? Asta este o dovada clara de bataie de joc. Tuturor ne este frica de ceva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne rasfrangem temerile asupra copiilor.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
Admin, administrator
UnPărinte, definiţi interesul minorului.
Aşa cum o instanţă poate da hotărâri diametral opuse în cazuri identice, în baza aceloraşi legi, sau instanţe diferite , la fel, fiecare motivând sentinţa dată, şi interesul minorului este interpretabil.
De ce să meargă minorul la mare la Varna, când poate la fel de bine să meargă la Eforie?! Diferenţa de preţ şi de confort nu este un element care să influenţeze interesul minorului! La fel se poate motiva invers, că interesul minorului este să petreacă timp în condiţii mai civilizate şi la un cost acceptabil.
Se poate motiva că nu e interesul minorului să călătorească în Alpii austrieci la ski, avem şi în Romania staţiuni amenajate pentru ski. Motivările-vezi mai sus.
Teama de a nu mai vedea copilul? Stimate user, dar, aşa cum aţi susţinut, ţara noastră are legi corecte, nu există ca un copil să poată fi răpit, există acorduri internaţionale, iar autorităţile noastre sunt ferme în aplicarea lor.
Eu stiu ce nu inteleg? De ce ar fi dreptul copilului la vacanta mai important decat dreptul de a-si vedea tatal? Daca acelui copil nu i s-a respectat dreptul de a fi vizitat de tatal sau, nu ar trebui ca mama sa fie ingrijorata de absenta tatalui din viata copilului? Daca tatal si-ar fi vazut copilul, credeti ca nu si-ar fi dat acordul sa plece copilul in vacanta in strainatate?

Doamna Martonze aduce argumentul suprem al Alpilor austrieci in locul statiunilor de la noi - emotionant. Dar ca tatalui nu i se respecta nici macar dreptul la vizita nici nu pomeneste. Singura solutie echitabila ar fi: da cum sa nu pleci in Alpi cu copilul o saptamana si eu la vara plec cu copilul o saptamana in Grecia. Fair enough?

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)