avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere in instanta suplinire acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere in instanta suplinire acord

Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Iarasi se discuta despre floricele pe campii pe un site tehnic (juridic). Asa cum cei calificati tehnic au sesizat, mama nu va avea NICIO SANSA de suplinire acord in cazul in care perioada ceruta "incaleca" perioada atribuita tatalui ptr dreptul de legaturi personale, printr-o hotarare judecatoreasca executorie. Daca vrea sanse, ar fi bine sa excluda o astfel de situatie. Alfel risca si neplecarea si cheltuieli de judecata (simple sau duble).
Există şanse ca o instanţă să decidă suplinirea acordului, chiar dacă perioada solicitată se suprapune peste programul de vizită al tatălui, mai ales dacă programul stabilit este de 2 weekenduri lunar; un weekend se poate suplini într-o perioadă imediat următoare sau la înţelegere între părţi. Depinde cum este motivată cererea.Există firme de turism la care plecările se fac sâmbătă şi sosirile lunea următoare, pentru un sejur de 7 zile, oricum se suprapune peste un weekend.
Daca tatal o sa zica si in instanta ca de aia nu isi da acordul pt ca mama nu lasa sa viziteze copilul, o sa piarda cu succes, o sa fie sfatuit sa apeleze la executare silita daca mama nu il lasa in vizita sau mama va fi mustrata ca nu il lasa.. dar ce legatura are vizita cu acordul pt iesirea din tara ?
Nu s-a zis ca data plecarii in excursie coincide cu programul de vizitare si nici unde vrea, de ce, pe ce perioada sa plece.
Cert e ca daca tatal se opune din rea credinta, instanta va suplini acordul si gata.
Am vazut o motivare a unei instante pe speta unui program de vizita cu luarea copilului pe perioada vacantei in strainatate in care mama se opunea ca ii era ei frica ca tatal nu il aduce inapoi, a pierdut, desigur.

gi-jane2 a scris:

Cert e ca daca tatal se opune din rea credinta, instanta va suplini acordul si gata.

De acord. Mai ramane insa de dovedit aceasta rea credinta a tatalui.
Evident ca daca tatal se duce in instanta si spune ca nu lasa copilul pentru ca nu il lasa nici mama la programul de vizita o sa piarda. Daca insa se duce sustinand argumentat ca ii este teama ca nu isi mai vede copilul si daca demonstreaza rea vointa mamei sunt mari sanse sa nu se suplineasca acordul. iar rea-vointa mamei e evidenta la incalcarea programului de vizita. Incalca deja o sentinta, ce o va mai opri sa incalce inca cateva?
Totul depinde de cum se sustin argumentele.
Pe de alta parte e fascinand sa vezi niste parinti ca sufera ca minorul nu merge la LEGOLAND dar nu manifesta nici o compasiune fata de faptul ca e vaduvit de tata. Exact care e binele superior al minorului, doar partea materiala?

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)