Privind din afara, este interesant cate femei isi proiecteaza frustrarile cauzate de problemele din casniciile lor sau "daddy issues" din copilarie in speta acestui om care nu vrea sa lase o persoana bolnava psihic sa il priveze de dreptul de a-si vedea copiii macar.
Domnule danielleu (presupun, dupa cum si ce scrieti ca sunteti un el, nu o ea)
Nu stiu de unde dvs si alti respondenti ati preluat ideea de "bolnava psihic". In postarea initiala nu se mentioneaza ca sotia respectiva este diagnosticata cu vreo boala psihica.
Dar...desigur. Dvs si alti avocati sfatuiti barbatii in asemenea ipostaze sa mearga in instanta pe ideea ca mama copiilor este labila psihic, pentru ca doar astfel i se pot lua copiii mai usor de catre instanta, respectiv protectia copilului.
Va anunt ca multe mame in asemenea situatie nu sunt deloc bolnave psihic. Doar s-a dat in ele (in unele mai mult fizic, in unele mai mult moral) si cand ajung la capatul puterilor, fug impreuna cu copiii in singurul loc in care ele mai gasesc sprijin, ajutor si siguranta. Adica la parintii lor.
Strategia acuzarii mamei de boli psihice este o strategie ieftina! Si marsava!
Asa sustinea si sotul meu, pana am trecut prin doua expertize care au dovedit ca sunt complet sanatoasa psihic...sotul fusese sfatuit de un avocat sa mearga pe ideea bolilor psihice, pentru ca exista precedent in instanta si asa credea ca poate primi el custodie absoluta.
Noi mamele, nu ne reflectam aici frustrarile. Incercam sa ii dam domnului respectiv si alta perspectiva (reala si adevarata) prin care poate isi da seama cum sa isi salveze casnicia. Daca chiar isi doreste asta. Insa, din pacate si eu tind sa cred, cum zicea cineva mai sus, ca doar doreste sa detina un avantaj legal impotriva sotiei sale si doar atat.