avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu (mama cu copii)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu (mama cu copii)

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac...

Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani).
Sotia s-a exprimat verbal, timp de 1 an de zile ca vrea divort, dar mai cu seama separare.

Avem o mica activitate privata impreuna, si sotia s-a atasat emotional de un angajat.
De atunci, viata mea s-a intors cu fundul in sus. Orice eforturi am facut pentru a salva casnicia, au fost in zadar. Am fost respins pe toate planurile: conjugal (sexual), am fost batjocorit verbal (injurat de fata cu mama ei)... A avut iesiri violente (a dat cu scaunul de usa de la bucatarie). A facut scandaluri de ieseau vecinii pe scara...

Tot timpul am incercat sa fiu calm si nu am abuzat-o fizic, nici macar verbal nu am avut "curajul" sa ripostez pentru ca-mi dadea impresia ca mai este putin si se duce. Ba chiar a vrut intr-o seara sa ia copii, cand era foarte nervoasa si banii din seif ca sa plece la hotel...

Nu vreau sa devin plictisitor cu detalii, dar tare mi-as dori sa dau detalii esentiale din punct de vedere legal.

De 1 an si 3 luni, sotia mea a refuzat actul conjugal, iar eu de mai bine de 1 an nici nu am mai insistat.
Ma comport exemplar: imi fac singur de mancare, mie si la copii mei. Imi spal. Am servici de care ma tin (sunt angajat intr-un loc de mai bine de 9 ani). Da, sunt angajat pe langa faptul ca avem aceasta firma impreuna.

Firma am finantat-o dintr-un imprumut de la parintii mei (imprumut ce l-am restituit dupa ce am terminat de platit ratele). Ratele au fost platite din salariul meu si activitatea firmei.

Dupa ce am terminat de platit ratele si firma a inceput sa fie profitabila, sotia se "regaseste" intr-un angajat si eu ma simt abuzat psihic, cu frica de a nu fi santajat cu accesul la copii.

A parasit caminul conjugal cu tot cu copii, dupa ce i s-a facut rau si am mers cu ea la urgenta. A avut o cadere psihica si fizica, pentru ca a plans in baie inainte sa vina salvarea.

Nu stiu ce sa fac. Nu as vrea divortul insa nu cred ca relatia dintre noi se va imbunatati. Imi zice ca a cunoscut zeci de persoane pentru care sexul nu este important (si nici facutul de mancare).

Unde putem incadra situatia de fata?
- parasire de domiciliu? A parasit apartamentul fara acordul meu.
- abuz emotional? Imi iubesc copii mai mult decat orice

In caz de divort: am un avantaj faptul ca ea a facut acest pas? Nu a fost provocata cu nimic. Am martori chiar si vecinii. Vecina de jos a auzit cum ma injura de mama.

Ea a fost, poate inca este pe indemnizatie de crestere copil, chiar daca micutul are 5 ani (caz de boala).

Ma bucur foarte tare ca nu am parasit eu domiciliul conjugal chiar daca ea a sugerat asta.

Daca va intrebati, totusi ce am gresit?... pentru ca o femeie cu copii nu paraseste de "bine" casa... Sunt acuzat de neglijenta emotionala, zice ca am "folosit-o sexual", ca sunt un obsedat, un pervers, ca ea nu a stiut ca sunt si oameni pentru care sexul nu este important. Ca sunt cupluri care nu fac sex si nu este o problema pentru ei.
Am incercat tot posibilul sa stau cu ea intr-o relatie lipsita total de afectiune fizica.
Si ar mai fi unele cuvinte aruncate aiurea de mama, pe care nu le poate uita. Dar cu oricine vorbesc, imi zice ca sunt motive incredibil de mici pentru DIVORT.

Acuma, eu sunt pus in situatia de a fi parasit... si ma doare cel mai tare pentru copii cand se cer acasa "tati, vreau acasa..." si nu putem fi impreuna pentru ca mama lor nu poate locui cu mine, desi ma comport exemplar.
In plus, ea vrea sa continue sa lucreze la firma, iar eu sa raman angajat unde sunt. Temerea mea este ca daca iau masuri, ma va santaja cu copii. Nu stiu daca este in stare de asta sau nu, dar cu siguranta va exista ura din partea ei si a socrilor.

Apropos, ea s-a mutat cu copii la socrii mei.

Va rog sa-mi scuzati lunga postare, si va rog mult de tot sa ma intrebati alte informatii esentiale din punct de vedere juridic.

Ce sa fac sa existe o constatare ca ea si-a parasit domiciliul cu tot cu copii, NEprovocata, si fara acordul meu?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
ddps, utilizator
Cel mai recent răspuns: lliv , utilizator 00:06, 9 Septembrie 2019
Am stabilit cu multa vreme in urma ca nu vrea terapie de cuplu. Eu nu mai propun. Am propus tot: terapie amandoi, pe rand, tratament, m-am aratat bine intentionat. Totul in zadar.
Este acasa de cateva zile, face treaba prin casa si pastram distanta.
Practic ma simt legat de maini si picioare. Nu vrea nimic.
Sunt si foarte nervos pe ea, dar nu.i momentul pentru ale mele.
Candva va realiza ce rau a facut.
Pt. mine oricum nu mai este acea femeie pt care bagam mana un foc si.mi dadeam viata daca era cazul. Poate ea crede ca eu sunt de piatra si nu sufar.
In fine, va mai scriy daca sunt schimbari.
Revin, pe acest topic.
Sunt intr-o noua situatie si as vrea sa-mi dati un sfat.

Sotia cere procent din veniturile lunare realizate in firma. Dar nu 50% , ea vrea de fapt sa aiba o suma de bani proprie, lunara.

Pendulez intre ideea de a fi de acord, pentru ca oricum este dreptul ei, si chiar fac eforturi pentru a-mi "infrana orgoliul de barbat parasit si jecmanit". Pana la urma pentru ea si copii am muncit.
... si faptul sa facem legal aceasta treaba, prin notar, unde sa se consemneze ca ia incepe cumva un partaj.

Desigur am protestat verbal, insa in sinea mea stiu ca nu am ce pierde.

Ce sa pierd? Ca ani de zile isi face "parte" si apoi la divort isi ia din nou?

Am incercat sa o lamuresc ca daca ii vorba de interesul copiilor nu ar trebui sa se foloseasca de asta in a obtine avantaje materiale.

Pana una alta, as vrea sa intreb pe cineva neutru ce sa fac?

Cateva mentiuni (ca fapt divers):
- noua mea normalitate este convietuirea cu copii si ma bucur zi de zi. Am acceptat faptul ca sotia nu mai este cu mine. Suntem divortati emotional.
- Ma descurc singur: de la mancare, spalat, curat. Tot. Sotia este mai rau decat o straina.
- Este influentata.
- Merg pe acelasi principiu: nu doresc sa fac rau ei sau copiilor nostri. Vreau cu tot dinadinsul sa raman o persoana verticala, nu doar ca cedez "cerintelor" ei, dar si sa-mi pastrez demnitatea. Orgoliul este sub control, dar nici sa devin pres.

Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
ddps, utilizator
Salut Toate Lumea !!

Scuzati nivelul meu de limba romana, sunt Francez. E incredibil ce ai patit ddps. Sper din suflet ca ati gasit o calea de impacare in interestul copiilor. Eu sunt in acelas situatie ca tine... Sfatul am primit pentru tratament cum au fost scris mai sus de catre
decunicoletaaurelia dar nu am ascultat, am crezut in iubire. Eu sunt trist dar ma gandesc la copilul meu. Eu am acceptat mult. as dori numai sa ai o familia normala. Va doresc toti sa aveti liniste in familie voastre...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)
Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie nayrda nayrda Buna ziua. Intrebarea mea ar fi ce merit, si moral si legal . In privinta titlului eu sunt cel care a fost violent.... Practic sunt casatorit de 4 ani, ... (vezi toată discuția)