printre actele necesare la dosar este mentionat si "o taxa judiciara de timbru in valoare de 19 ron pentru fiecare limba pt care se solicita autoizarea" ( asa cum reiese de pe site-ul ministerului de justitie). ce insemana '' pentru fiecare limba'' ? pentru fiecare limba straina ?
de unde pot sa iau un timbru judiciar de 0,15 ron ?
in cat timp de la depunerea dosarului pot obtine aceasta autorizatie si care sunt pasii care trebuie facuti dupa ce intru in posesia acestei autorizatii?
Din experienta personala, aceste solicitari sunt destul de rare, nu am idee ce se intampla pe alte limbi. Logica imi spune ca solicitarile depind de cati traducatori sunt autorizati in traducere si interpretariat pe limbile respective si in plus, daca anumite instante au apelat la un traducator si au colaborat bine, probabil au continuat sa-l solicite in continuare.
:luck:
L.C.
Bună seara! Întrebarea mea este: după ce obții autorizația de traducător emisă de către Ministerul Justiției și te înregistrezi la tribunal, dacă nu vrei să îți faci PFA, ci pur și simplu să fii angajat la un birou de traduceri, mai e nevoie să mergi la Admin. Financiară și să parcurgi toata procedura respectivă, inclusiv să îți faci propriile ștampile? Mulțumesc anticipat! O seară bună!
Daca vrei sa lucrezi in cadrul unui birou de traduceri nu mai este necesar sa te inregistrezi la Admin. Financiara decat daca biroul respectiv lucreaza numai in colaborare cu traducatori PFA. Daca iti va face contract de angajare, nu poti fi si PFA. Propriile stampile trebuie sa ti le faci oricum, indiferent de forma sub care alegi sa practici deoarece pe traducerile efectuate de tine va aparea si stampila ta ca traducator langa care se va aplica stampila casei de traduceri.
Traducator autorizat
DASY
As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate?
(vezi toată discuția)