avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
Va multumesc pentru sfat, dl AgainstPAS!
Am fost la Protectia copilului, am cerut consiliere psihologica pentru copil care pana la urma s-a transformat in consiliere doar pt parinti. Rezultatul? Domnul psiholog, renumit chiar pentru cunostintele despre alienare parentala, i-a dat dreptate fostei sotii si imi dadea doar mie sfaturi pe care musai sa le respect (dar, daca ipotetic ii ziceam ca actionez si eu ca fosta sotie, imi reprosa ca nu ma gandesc la interesul superior al copilului).
Consilierea parentala se poate realiza daca ai cu cine...din pacate, in situatia de fata, nu e cazul.
Articolul 916
(2) Înregistrările prevăzute în prezenta secțiune, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

De unde rezulta faptul ca ai nevoie de instiintarea celeilalte parti?
Unele telefoane smart au din fabrica instalate programe de inregistrare a convorbirilor, daca nu sunt destule in magazin. Verificati insa optiunile si cum functioneaza cu atentie. Ar fi culmea sa anuntati interlocutorul.
nu cred ca trebuie sa cer acordul,va rog sa specificati ce articol de lege imi interzice inregistrarea pe telefonul meu a unei covorbiri telefonice in care eu sunt interlocutor
O alta intrebare: am voie dpdv legal sa inregistrez procesul de monitorizare a respectarii programului meu de vizita copil, realizat de cele 2 doamne de la DGASPC?

Nu de alta, dar si aceste 2 doamne tin partea mamei si, desi aceasta monitorizare se realizeaza pe spatiul public (in scara blocului) ii interzic logodnicei mele sa ma insoteasca. Doamnele, in loc sa monitorizeze copilul (ca e adus la timp, ca e ingrijit, linistit si multumit) ele au dispute cu logodnica mea si o imbrancesc pe scari (ca sa nu urce dupa mine la etajul unde locuieste mama copilului), evident, la cerinta mamei.
Nu stiam ca DGASPC-ul este serviciul de paza si protectiei a mamei! (desi eu i-am contactat!)

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)