avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
Daca nu intrerupeti legaturile acum, oricat de dureros ar fi, copilul va fi un fel de "cui al lui Pepelea", nimic altceva decat un obiect de santaj si va fi folosit ca sa pentru a crea scandaluri sub pretextul supravegherii si grijii.
Daca vreti liniste, limitati-va doar la plata unei pensii alimentare oricat de dureros ar fi.

Ce propuneti dvs , sa rupa legatura cu propriul copil ?
Din moment ce ii platiti pensie alimentara nu se poate numi abandon !

Copilul nu are nevoie doar de bani, ci de un parinte cu tot ce presupune aceasta notiune.
Ati facut o greseala,

Care e aia, ca a facut un copil ?

Sunteti barbat si puteti lua o hotarare radicala ceea ce va fi benefic pt toate partile chiar daca va fi dureroasa pe moment.

Pentru cine e benefica, si pt copil ?

Ar fi bine sa va refaceti viata in adevaratul sens al cuvantului, cat credeti ca va mai inghiti logodnica dvs astfel de mizerii ? Intr-o zi se va satura si isi va lua ramas bun fara regrete, la femei ceasul biologic functioneaza

Adica sa isi abandoneze copilul ca ii ticaie logodnicei ceasul biologic ?
Logodnica ar trebui sa stie ca daca are un barbat caruia nu ii pasa de copilul lui cu prima sotie, nu ii va pasa nici de copiii pe care ii va avea cu ea sau cu alta.

@MashaD, avocat aveti in acest proces pe care l-ati intentat mamei ?
Programul pe care il aveti l-ati stabilit impreuna la notar, nu l-a stabilit notarul.

Puteti inregistra intalnirea cu reprezentantele dgaspc-ului, nu va opreste nimeni.
Logodnica dvs nu avea ce cauta la usa fostei sotii , asta daca nu aveti de gand sa intretineti starea conflictuala cu mama copilului.
Ati putea sa uitati de dgaspc si sa invitati pe mama la un psiholog, sa mergeti impreuna, poate va ajuta sa depasiti acest moment spre binele copilului, asta pana sa va oblige instanta sa respectati un program.
Ii puteti trimite o invitatie, poate reusiti sa comunicati, sa va spuneti nemultumirile.
off topic - dar poate de interes
gi-jane - ati punctat foarte bine, mai bine decât mine, elementele de șantaj și focarele de menținere a unei stări conflictuale permanente.
Copilul intr-un fel sau altul va avea de suferit fiincă va fi nevoit săasiste la certuri de fiecare dată cănd va fi în prezența tatălui. Copilul va asocia imaginea tatălui cu a mamei sale ”suferind” și plângând. În realitate, mama nu suferă ci se simte bine și satisfăcută pentru că produce suferință tatălui, se răzbună adică și stârnește compasiunea copilului deci un motiv in plus ca fetița să refuze apropierea de tată și să-și canalizeze întreaga afecțiune către mamă. După cum spuneam, deznodământul războiului este cunoscut trebuie doar de adoptat tactica și tehnica prin care să fie micșorate daunele mai ales cele colaterale, aici mă refer la cei care fac parte din familia tatălui (părinți, logodnică etc.).
@gi-jane2 Nu se pune problema de niciun abandon. Imi iubesc nespus copilul, la fel si logodnica mea.

Normal ca avem avocat si da, conventia a fost semnata la notar dar au fost doar dorintele mamei copilului, pe mine m-a amenintat ca dc nu accept la notar o sa ma tarasca prin tribunale. N-am avut la momentul respectiv toate informatiile pe care le detin acum si nici bani suficienti incat sa merg pe calea procesului. Prin urmare, am acceptat conditiile ei ca sa se termine totul mai repede. Acum culeg roadele si imi asum asta.

Normal ca are ce sa caute si logodnica mea alaturi de mine la predarea copilului, copilul are dreptul sa mentina legaturi personale cu persoanele fata de care a dezvoltat atasament si a trait viata de familie (legea 272/2004).
In plus, fosta mea sotie a tinut neaparat sa o cunoasca pe actuala mea logodnica: intr-o zi cand am venit sa aduc copilul inapoi la ea, a intrat peste logodnica mea in masina ca sa o cunoasca si sa-i multumeasca pt ca are grija de copil si copilul o iubeste. Asta se intampla acum aprox jumatate de an.

Intre timp, au fost discutii despre ingrijirea copilului si fosta mea sotie s-a simtit, probabil, deranjata ca logodnica mea ii ingrijeste copilul si au aparut problemele. Mai mult, dupa intentarea procesului, comportamentul fostei sotii fata de logodnica mea s-a schimbat radical, tot atunci i-a facut plangere mincinoasa la politie legat de incidentul de care va povesteam mai devreme (probabil ca sa nu ramana ea mai prejos pt ca eu deja chemasem politia pt ca nu-mi dadea copilul, pe motiv ca nu-i dau adresa logodnicei mele).

La monitorizare a participat si logodnica mea inca de la inceput, la recomandarea avocatului nostru, si nu au fost probleme. Dupa ce fosta mea sotie i-a facut plangere la politie, aceasta a inceput sa-i interzica logodnicei mele sa ma insoteasca, mai mult, fiind sustinuta de catre doamnele de la dgaspc (probabil ca fosta mea sotie i-a povestit incidentul, insa pe mine nu m-au intrebat nimic ca sa le comunic si partea mea de poveste), pe motiv ca i-a dat politia interdictie.
Evident ca tot la aceasta monitorizare a participat si iubitul fostei mele sotii, de fiecare data, dar cum pe mine nu ma deranjeaza prezenta lui, nu a fost subiect de discutie.

Am fost la psiholog, la cel de la dgaspc, care fusese informat in prealabil de situatia noastra, in special legat de problema cu logodnica mea, si evident ca nimeni nu m-a intrebat si nu a ascultat si parerea mea ( in afara de dl politist la care a facut plangere fosta mea sotie si care a inchis cazul ca o neintelegere).
Am fost de 2 ori la psiholog impreuna cu fosta sotie am stat aproape 3h de fiecare data si toata discutia a fost despre logodnica mea: acum o deranjeaza pe fosta mea sotie ca logodnica mea imi iubeste copilul si ca are grija de el, ca ii vine la usa, ca o injura pe ea (ceea ce nu s-a intamplat asa ci a fost fix invers) si cate alte minciuni numai ca sa o denigreze pe logodnica mea in fata psihologului. Evident ca psihologul a tinut cu fosta mea sotie, sustinuta fiind si de catre doamnele de la dgaspc, care-i confirmau povestea, desi dansele nu au asistat niciodata la o discutie intre fosta sotie si logodnica mea.
Nu s-a ajuns la nicio concluzie pt ca fosta mea sotie a spus ca eu si cu logodnica mea i-am intentat proces pt ca ea, logodnica mea, este o mama mai buna decat ea. Si atunci ea trebuie sa faca tot posibilul ca sa demonstreze ca logodnica mea este o nenorocita si, mai mult, copilului, ii este frica de ea (de aici si plangerea de la politie in care a specifica si ca logodnica mea a agresat copilul).

Fosta mea sotie ar vrea ca logodnica mea sa dispara din peisaj, eventual nici sa nu mai aiba deloc contact cu copilul, insa lucrul asta e absurd, mai ales dupa ce o sa ne casatorim.
E normal ca la serbarea copilului meu sa vin insotit de catre logodnica mea, doar alaturi de ea imi cresc copilul. E absurd sa-mi exclud logodnica din peisaj doar pt ca asa vrea fosta mea sotie. Ei i se pare normal sa vina insotita de catre iubitul ei, dar eu nu am acest drept pt ca nu vrea ea.
Si daca este sa fim corecti, domiciliul copilului este ea, deci iubitul ei isi petrece mai mult timp cu copilul decat imi petrec eu, si as fi fost eu mai indreptatit sa am ceva cu iubitul meu, decat are ea cu logodnica mea, pe care copilul o vede de 2 ori pe luna ( si poate in timpul saptamanii dc reusim sa mai prindem copilul seara la gradinita, ca dc e si ea prezenta, d-abia ne lasa sa ne atingem de copil).

Eu inteleg ca tendinta in Romania este ca lumea sa tina cu mamele, dar si eu am aceleasi drepturi ca si ea, copilul are 2 parinti si e normal sa se bucure de ambii, in egala masura.
Eu vreau binele copilului dar ma doare sufletul cand vad cum il manipuleaza fosta mea sotie, copilul e mic si deocamdata imi spune tot (mami a zis sa nu o bag in seama pe logodnica ta, mami a zis sa nu ma mai joc cu ea pt ca e rea si agresiva, sa nu dorm cu ea, etc), fara sa-l intreb. Eu niciodata nu am vorbit urat despre fosta mea sotie in fata copilului.

@Qubik - da, ati banuit f bine partea cu plansul. Cand am fost cu fosta sotie la psiholog a inceput sa planga de fiecare data cand povestea despre copil...desi nu a mentionat si situatia in care ea era in cluburi de striptease si copilul zacea acasa cu febra mare.
Cand aduc copilul inapoi, de fata cu doamnele de la dgaspc, copilul o intreaba: mami ai plans dupa mine asa cum ai zis ca faci cand sunt la tati?
Stiind ca avem disputa legata de telefoanele date cand copilul e la mine, pune copilul sa-mi ceara telefonul ca sa o sune, copilul zice: mi-a zis mami sa-mi dai telefonul sa o sun ca plange dupa mine!
nu va mai chinuiti ca nu pe noi trebuie sa ne convingeti de nimic! vreti sa intelegeti ca ati plecat pe un drum gresit, bine. nu vreti, e fix problema dvs!

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)