avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare lider de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare lider de sindicat

Buna ziua tuturor!:D
Am o nelamurire fff mare!Sunt presedinte de sindicat la filiala mea,ocup postul de economist si se face reorganizare...care sunt conditiile in care poate fi restructurat postul meu?
Se poate desfiinta postul?Salariu se poate micsora?Daca da in ce conditii?:(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianamariadamian , utilizator 20:15, 17 August 2009
tot offtopic:

sa stii ca eu am avut o angajata carcotasa si procesomana care s-a legat si de marirea de salariu nesemnata expres de ea, era o majorare pt tot personalul.. dar lipsa acordului insemna inradevar ca eu nu am respectat legea :)
Asa ca nimic nu m-am mai putea surprinde in acest sens :D
:offtopic:
Asa ceva mi se pare absurd ... intrucat nu poate exista acord la modificarile de salariu facute prin decizie ca urmare a unui act normativ sau CCM :(
La decizii in baza unot HG, OUG etc.. da, dar la indexari in baza unor reglementari prin CCM, de ce nu ar fi nevoie de act aditional?
Exista si aceasta posibilitate , insa potrivit art.17 alin.4 C.mun. , orice modificare a unuia dintre elementele c.i.m. în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
da, ai dreptate, inradevar.
daca imi permiti te mai sacai cu o intrebare :)
daca prin CCM se stabileste micsorarea salariilor intr-o societate cu un anumit procent, este la fel de legal sa nu mai existe acte aditionale si acordul fiecarui salariat? :">

Alte discuții în legătură

Modificarea unilaterala a clauzelor principale(salariu si loc de munca) din c.i.m al liderului de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe In urma unor sesizari facute de salariati la ITM ,in unitate s-a efectuat un control al inspectorilor acestei institutii.Printre masurile impuse a fost si ... (vezi toată discuția)
Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)
Legea muncii cruceru1981 cruceru1981 Avand un dosar pe rol cu firma la care sunt angajat ma poate ajuta intr-un sens bun,adica evitarea disponibilizarii. Mai pe scurt ce drepturi am in plus avand ... (vezi toată discuția)