avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare lider de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare lider de sindicat

Buna ziua tuturor!:D
Am o nelamurire fff mare!Sunt presedinte de sindicat la filiala mea,ocup postul de economist si se face reorganizare...care sunt conditiile in care poate fi restructurat postul meu?
Se poate desfiinta postul?Salariu se poate micsora?Daca da in ce conditii?:(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianamariadamian , utilizator 20:15, 17 August 2009
Nu ma sacai , chiar imi face placere sa discut cu anumiti useri sau consultanti ... :)
Da, este legal sa se faca decizie colectiva de modificare a salariului ... Codul Muncii nu face deosebire intre micsorare sau marire de salariu cand se refera la modificarea rezultată ca posibilă dintr-o lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
:offtopic:
:oops: o sa dam idei patronilor de criza :">
Oare intr-o astfel de situatie, liderul de sindicat ar trebui sa aiba in spate o imputernicire pentru a fi de acord cu atare decizie?
Bineinteles ca liderul de sindicat nu poate lua hotarari de unul singur, fara a avea imputernicire de la membrii de sindicat.
Imputernicirea se da prin vot, in adunarea generala, prin incheierea unui proces-verbal in care se specifica problema pusa in discutie, limitele imputernicirii date, votul final.
Este vorba, in aceasta situatie, de o hotarare a AG membrilor de sindicat ...:) ... cu toate ca nu cred ca asa ceva se face in practica ... de ce am spus asta? ... ma gandesc la modul de negociere al CCM-ului ... oare cati lideri de sindicat isi depasesc mandatul primit si fara a fi sanctionati de membrii sindicatului in acest sens.
E adevarat ca eu mi-am luat foarte in serios mandatul si nu am hotarat nimic fara sa-mi consult colegii,cei care mi-au incredintat sarcina sa-i reprezint si care au crezut si cred in mine...dar ceilalti presedinti de filiala nu au respectat mereu mandatul...si intr-adevar fara a fi "sanctionati"!
E pacat ca nu avem sustinerea necesara pentru a putea lupta cu ilegalitaile facute in acest domeniu!
Eu va multumesc,din suflet ,pentru sfaturi si ma bucur sincer ca am descoperit acest site,este o sursa f buna de educare,bazat mai ales pe experienta d-voastra!
Totusi nu am inteles daca poate sau nu poate fi desfiintat postul unui lider de sindicat?In cazul meu cel de economist...
As vrea sa stiu doar pentru cultura mea generala si eventual pentru colegii mei care vor sa ramana...eu una ii multumesc lui D-zeu ca m-a ajutat si am gasit ceva mult,mult mai bun si mai satisfacator!

PS:Sa stii ca ar tb sa va simtiti mandri ca aveti rabdarea si posibilitatea sa-i ajutati si pe altii!Sa va dea d-zeu sanatate si intelepciune sa o faceti in continuare!Va doresc tuturor o saptamana usoara!

Alte discuții în legătură

Modificarea unilaterala a clauzelor principale(salariu si loc de munca) din c.i.m al liderului de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe In urma unor sesizari facute de salariati la ITM ,in unitate s-a efectuat un control al inspectorilor acestei institutii.Printre masurile impuse a fost si ... (vezi toată discuția)
Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)
Legea muncii cruceru1981 cruceru1981 Avand un dosar pe rol cu firma la care sunt angajat ma poate ajuta intr-un sens bun,adica evitarea disponibilizarii. Mai pe scurt ce drepturi am in plus avand ... (vezi toată discuția)