ynocentta a scris:
Instalarea detectoarelor de gaze este obligatie legala
montarea detectorului automat de gaze este obligatorie doar în situația în care operatorul economici autorizat ANRE constată, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare a gazelor naturale.
[ link extern ]
Este "obligatorie
doar in situatia",
nu este "obligatoarie
in toate situatiile", asa ca
nu este obligatorie!!;)
Iar daca la un proprietar din 100 dintr-un bloc s-au constatat scapari de gaz atunci proprietarul respectiv trebuie sa isi monteze detector de gaz si nu tot blocul! Cel putin asa interpretez eu comunicatul asta al ANRE. Daca unul scapa gaze:) asta nu inseamna ca si restul au probleme!
In cazul blocul are 6 scari cu cate 50 de apartamente cum se procedeaza, isi monteaza toti detectoare??
Totodată, pentru clarificarea unor aspecte relevante în acest context, vă informăm că prevederile oricărui act normativ din România îşi produc efectele după data intrării în vigoare a acestuia şi nu pot fi aplicate retroactiv, fapt confirmat de dispoziţiile art. 15, alin. (2) din Constituţia României, respectiv „Legea dispune numai pentru viitor [...]”.
Cum naiba sa te oblige sa montezi detectoare retroactiv numai cei de la ANRE pot explica!
@elga50, inteleg necesitatea montarii unor astfel detectoare dar in topic userul se refera la faptul ca administratorul a apelat la o firma sa monteze detectoare de gaz fara sa fi fost vorba despre o verificare a instalatiei de gaz periodica sau sa fi fost intrerupta alimentarea de catre furnizor in urma notificarii de catre firma. Cel putin asa am inteles eu, ca s-a apucat din proprie initiativa sa caute o firma sa monteze detectoare. Decizia de montare a detectoarelor poate apare doar in urma constatarii unor scurgeri de gaze.
Iar din moment ce ANRE considera ca montarea se poate face doar in anumite situatii nu vad motivul pentru care administratorul sa oblige un proprietar sa isi monteze detector de gaze.
In Romania legile sunt facute dupa urechea parlamenterailor sau ale celor "interesati".
Exista obligatia asigurarii locuintelor PAD in caz de calamitati, cati din cei inundati au asigurari obligatorii? Guvernul marinimos le deconteaza daunele in loc sa ii trimita la asiguratori!!
Din comunicatul ANRE eu inteleg ca obligatia montarii nu este obligatorie. Ca este preventiv, nu contest. Dar nu este obligatoriu.B-)