avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Gi_jane, cred ca va fi exact invers. O sa va scriu insa ca primul parinte alienator ajunge acolo si o sa vedem atunci cum e situatia.
Exact pentru ca s-au adresat instantei si instantele au inceput sa recunoasca abuzurile alienatorilor, se va ajunge la puscarie. Atunci cand esti la a doua condamnare cu suspendare, automat intri la puscarie si cu sentinta cea mai lunga. Si sunt acum doamne care au incasat deja cu suspendare, au incalcat din nou legea si e pe rol al doilea proces. primesc din nou cu suspendare cel mai sigur, insa de data asta vor trebui sa mearga la puscarie.

Da proastasatului, cred ca minorul al carui parinte alienator intra in puscarie va recladi relatia cu parintele de care a fost indepartat.
Vorbiti de asumarea responsabilitatii insa nu si cand e vorba de femei. Daca ajungi la puscarie, ajungi pentru ceva ce ai facut tu. Asuma-ti macar atunci responsabilitatea. Daca parintele alienator ajunge la puscarie e pentru ca a alienat, nu pentru ca s-a plans celalalt. Asa cum daca furi, ajungi la puscarie pentru furt, nu e vina victimei ca te-a reclamat ci a ta ca ai furat.

Normal ca alienarea nu se aplica si parintelui care a plecat inainte de nasterea copilului, parintelui care nu se intereseaza sau parintelui care abuzeaza. S-a mentionat asta de sute de ori proastasatului . Sunt absolut surprinsa ca se pare ca v-au scapat amanuntele astea de fiecare data.
Da, eu sunt pro puscarie pentru cei care abuzeaza, pentru cei care nu platesc, care sperie, care nu sunt parinti ci teroristi.

AgainstPas, dat fiind faptul ca doamnele acestui forum nu recunosc alienarea, de fapt nu prea recunosc abuzurile comise de mama, ci doar de tata, este complicat sa cauti solutii aici.
Eu ce stiu este faptul ca trebuie sa te pastrezi disponibil pentru copil, sa incerci sa il vezi fara sa il agasezi in locurile in care e singur, de exemplu sa il astepti in fata scolii cand se duce acasa. Va creste si va constientiza ca ai fost acolo.
Asa solutii imediate nu sunt.... pentru ca Romania.
Un psiholog cred ca poate ajuta mai bine in perioada asta.


Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
When, utilizator
When a scris:


Eu ce stiu este faptul ca trebuie sa te pastrezi disponibil pentru copil, sa incerci sa il vezi fara sa il agasezi in locurile in care e singur, de exemplu sa il astepti in fata scolii cand se duce acasa. Va creste si va constientiza ca ai fost acolo.





Cunosc o mama in situatia asta, tatal alienator...baiatul are in jur de 15 ani.
Asa face (la recomadarea psiholoagei), il suna in fiecare dimineata, el nu-i raspunde, ii lasa sms...il asteapta la scoala, el se preface ca nu o vede...il anunta prin mesaje (mail-uri sau sms, Fb etc) daca se intampla ceva cu cineva cunoscut...chestii de genul, care sa-i arate pustiului ca este aproape de el, chiar daca o respinge.

Incet, incet, spera sa revina la sentimente mai bune fata de ea.

Alte idei n-am...

Sfasietor cand se intampla asa ceva.
Si totusi......sunt inca destul care sustin ca alienarea nu exista.
Doamna kera
Ideea ca in aceasta maniera copilul poate fi privit ca un freak fata de ceilalti copii si credeti-ma ca este foarte greu sa faci ceva ce l-ar putea rani pe copil. La varsta de 15 ani este extrem de greu. De aceea ar trebui sa se intervina din timp, cat mintea copilului nu este pe deplin otravita de parintele alienator.
@When
majoritatea persoanelor inversunate impotriva alienarii parentale sunt parinti alienatori, de aici si obsesia de a arata ca alienarea nu exista.

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)