avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... remedii efective alienare parentala evidenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

remedii efective alienare parentala evidenta

Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i resurse de bani, timp si energie si, astfel, sa cedeze si sa renunte la comportamentul alienator.

Si asta pentru ca se stie ca executarea silita nu ofera solutii concrete de acces imediat la copil sau solutii concrete de remediere a relatiei disfunctionale existente intre copil si parintele alienat.

Exista vreun user care e la curent cu unele solutii ce au dat rezultate cand ai de a face cu parinte alienator obsedat de distrugerea relatiai dintre celalalt parinte si copil?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
againstPAS a scris:

Doamna kera
Ideea ca in aceasta maniera copilul poate fi privit ca un freak fata de ceilalti copii si credeti-ma ca este foarte greu sa faci ceva ce l-ar putea rani pe copil. La varsta de 15 ani este extrem de greu. De aceea ar trebui sa se intervina din timp, cat mintea copilului nu este pe deplin otravita de parintele alienator.


Asa este...de-aia ea a stat oarecum deoparte, n-a incercat sa-l agreseeze cu prezenta pe copil....la ei nu e vb de mult timp, divortul s-a produs cam acum 1 an...sunt detalii pe care nu vreau sa le dau, nici n-as avea dreptul..

Am dat doar un raspuns la intrebarea topicului, asa ca idee...pt ca nici eu concret nu stiu ce se poate face, nu doresc nimanui sa ajunga in atare situatie...e greu si trist...

againstPAS a scris:

Atunci draga moderator scrieti frumos cum fac si alti useri ca nu se prea intelege:
@when .....
@ ....
Dar apropo, o postare care sa aduca si added value la ce am postat eu aveti? Sau e despre cum intra tatii in puscarie?

In primul rand va rog sa nu ma luati cu " draga", oricat v-as fi de .. draga.
In al doilea, cand eu am postat, mesajul lui When, era ultimul postat si citarea nu avea sens, insa pana sa postaez, scrisese @ps
Am scris ca intra tatii la puscarie undeva ? sau pe ei ii stiti dvs ca nu platesc si isi ascund veniturile? eu vb de parinti in general.
Daca puteti dovedi alienarea, o sa obtineti si luarea de la parintele abuzator.

Şi iată cum, prin exemplul d-nei Kera, ajungem la o concluzie: Copilul este înstrăinat de unul din părinţi încă din faza în care aceştia sunt căsătoriţi.
De ce un copil de 14 ani a ales să locuiască cu tata, fiindcă, nu-i aşa, la 14 ani minorul este audiat? Oare ce motive i-a dat acea mama copilului, ca acesta să nu vrea să o vadă?
De ce automat tatăl, cu care locuieşte copilul, este vinovatul şi bun de plată? De ce n-ar fi tocmai mama? Deja la divorţ, copilul avea aceleaşi sentimente faţă de mama lui :(
Cunosc un caz în care tatăl şi-a părăsit soţia cu care avea 3 copii şi s-a cuplat cu altă femeie, băieţii au fost daţi tatălui, iar fetiţa mamei. Băiatul mai mare a devenit foarte neascultător şi pe la 12 ani a fugit de acasă, dormea în scara blocurilor şi povestea la cine-l întreba cum "mama vitregă" l-a furat pe tatăl său de lângă mama sa. A fost un adolescent problemă şi a devenit un adult problemă. Şi-a urât tatăl, mama vitregă, dar nici pe mama naturală nu a avut-o lângă el, fiindcă şi aceea era dezinteresată.
Sigur, un parinte care asteapta ca un caine copilul in fata scolii, doar ca sa il vada, e clar un parinte rau.
De ce a ales baiatul sa stea cu tata? depinde, pot fi o gramada de situatii. E pacat cand e pus sa treaca prin asa ceva insa. Un copil nu ar trebui sa fie pus sa aleaga intre jumatatile lui. E barbar cand se intampla asta.
Insa nu e firesc sa iti respingi un parinte daca acesta nu te-a abuzat. In exemplul dat de mine copilul vomita ca e pus sa citeasca. Dar e si asta un abuz,nu? Si un motiv intemeiat sa nu te mai duci la tata. Ah, si nu e vorba de alienare, doar de vederi diferite in ceea ce priveste cultura.
When, dvs. duceţi discuţia, în toate postările, spre renumita "alienare parentală", adică procedaţi ca şi în sceneta cu "castravetele" :)
Eu vorbeam de cazul arătat de Kera, care e cât se paote de clar: Băiatul nu o mai doreşte pe mama lui încă din perioada în care nu putem vorbi de "alienarea parentală" în sensul în care insistaţi dvs. Acel tată cu care copilul locuieşte nu are absolut nici o vină pentru comportamentul băiatului şi respingerea datează din perioada convieţuirii. Poate un preot cu har ar putea convinge băiatul să ierte, să O ierte pe cea care i-a dat viaţă şi l-a dezamăgit, DAR, repet, nu puteţi învinui tatăl pentru comportamentul adolescentului.
Exemplul dvs., d-le when, este ridicol de-a dreptul: deci copilul merge cu tata, are relaţii personale cu el, aţi ghicit acum altceva: că vomită când citeşte sau că îşi schimbă prietenii. Ce altceva mai găsiţi ca să acuzaţi? În curând, cu asociaţiile dvs., o să doriţi legiferarea ca nerezidentul să aibă acces nelimitat la minor, ziua şi noaptea, la domiciliul lui :) De ce a mai divorţat domnul?

Alte discuții în legătură

Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)