avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav

Buna ziua,
O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce diagnostic a primit de la spital?Copilul sufera de tulburari din spectrul autist si nu a vrut sa-mi spuna ca a fost internat cu el la spital si nici ce diagnostic are.Minorul primeste si ajutor de la stat si nici ce suma primeste nu vrea sa-mi spuna ,ca sa stiu si eu cu ce bani vin in completare pentru terapie,ea cerandu-mi o suma de bani spunand-mi ca atat mai este nevoie.Pot cere restituirea cheltuielilor de judecata?Custodia este comuna cu domiciliul la ea.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
laurentiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 00:27, 13 Noiembrie 2016
AVLIL a scris:

Nu prea vad castig de cauza in a obliga mama la informarea dv. ref. la demersurile medicale facute deja. Stiti ca le-a facut, va puteti interesa la institutiile in cauza direct. Stiu, e scarpinarea cu mana stanga dupa urechea dreapta, dar asta e.


Acțiunea despre care vorbeam nu se referă la informarea asupra actelor deja efectuate ci a informării periodice (sau la nevoie) asupra situației medicale. Bineînțeles, dacă părțile nu se înțeleg. Părintele la care copilul nu locuiește nu are de unde să știe ce se întâmplă cu sănătatea copilului dacă nu este informat (și din această cauză nu poate să meargă să ia actele medicale sau să intereseze la unitățile medicale). Mi se pare corect și facil să fie informat și să existe o colaborare între părinți.
Astfel de cereri sunt admise de către instanțele de judecată.

Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Aveti un exemplu de astfel de hotarare? Pentru ca mie imi pare lipsita de interes atata timp cat parintele are dreptul legal sa mearga la medicul de familie care centralizeaza informatiile, de unde poate face adrese oriunde a fost trimis copilul.
Fie ca sunt informari privind actele efectuate, fie cele viitoare, situatia nu se schimba.

Sunt perfect de acord cu dv. ca e normala colaborarea, insa in cuplurile tensionate exista situatii anormale.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Liliana Gradinaru, Avocat
Pot merge la medicul de familie ,daca imi spune care este,ea a schimbat medicul de familie si s-a mutat in alta localitate unde acum are un alt medic de familie pe care nu-l stiu.Ea mai primeste si un ajutor de la stat pentru terapie ABA ,care nu stiu ce valoare are pentru ca nu vrea sa-mi spuna,dar imi cer bani sa acopar eu diferenta de terapie pana la o suma stabilita de ea(pentru ca nu stiu nici cat costa ,de cate ori face tarapie).Ma pot adresa instantei sa-mi spuna la ce valoare se ridica ajutorul de la stat,cat costa terapia,de cate ori face?
Exercitarea custodiei comune presupune ca dvs sa fiti informat cu privire la aspectele indicate. Insa cum mama refuza sa va informeze, ar urma sa depuneti dvs diligentele in a afla medicul de familie. Eu nu stiu de existenta unei sanctiuni pentru lipsa de informare. Ce obiect ar avea actiunea: obligatie de a face? Este prost scrisa legea in opinia mea. Iti ramane custodia pe hartie, ca in rest parintii abuzivi fac ce vor ei fara nicio urmare.
de fapt cred ca din moment ce custodia comuna presupune luarea deciziilor in comun, faptul ca mama a luat deciziile medicale privitoare la copil fara consimtamantul tatalui se poate considera o incalcare a custodiei commune respectiv o incalcare a unei hotarari a curtii.
Eu unul I-as trimite notifiare apoi as face plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului ... ValentinPiturca20 ValentinPiturca20 Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului în care mama copilului are autoritate parinteasca exclusiva, iar tatăl cere autoritate ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul acesta? cine minte? copilul meu este... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul meu este diagnosticat cu autism si face ore de terapie la centrul specializat din oras. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)