avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare in justitie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare in justitie

Buna ziua,

Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:45, 2 Septembrie 2009
Rabdare!!!! Ne va lamuri @alex_blue ce fel de contract are dumnealui cu furnizorul de gaze. Deocamdata a pus intrebarea, inca nu ne-a dat lamuriri...
Pai cam asta e problema. Nu am contract individual cu Eon gaz...Asociatia de LOCATARI are. Noi plateam la asociatie gazul. De asta intreb, eu cu cine ma rafuiesc? Si nu-mi spuneti, va rog, cu rau platnicii, pentru ca nu e de datoria mea sa recuperez debitele. Ok, am inteles, solutia e sa inchei contract cu cei de la Eon si sa-mi pun contorizare separata (se poate face asta in bloc, au si altii). Insa cheltuielile cauzate de lipsa gazului in perioada de dupa oprire cum le recuperez?
Daca nu platesc, asociatia ma da in judecata si chiar imi poate scoate la licitatie bunurile pentru a-si recupera banii. Ei cand nu se achita de obligatiile lor contractuale, cum raspund? (Cand ma refeream la obligatiile mele contractuale, vorbeam despre achitarea facturilor). Nici nu stiu, sincer, ce statut juridic are o asociatie de locatari (repet, locatari, nu proprietari).

Multumesc pentru timpul acordat!
Cum este alex 1955,vedeti unde duce graba?
Experienta si multe alte calitati ,au fost probate de elga care a precizat "rabdare",
care a dat roade prin raspunsul titularului.
ptr alex_blue statutul asociatiei de locatari,il puteti parcurge pe forum sau google.
In situatia expusa de platitor la zi a obligatiilor ,dar in imposibilitate de beneficiere utilitati,in calitatea de proprietar puteti formula contestatie la lista de plata a intretinerii in termen de 10 zile de la afisare,adresata presedintelui care are obligatia sa va raspunda in termen de 7 zile.
O asociatie de locatari are o situatie juridica incerta, nefiind nici persoana juridica, nici persoana fizica.
In trecut aceste asociatii de locatari erau tratate ca si persoane juridice pana cand a aparut legea 230 / 2007 care impunea transformarea acestora in asociatii de proprietari.
Bun! Acum, Dv. nu puteti actiona in judecata EON Gaz pentru ca nu aveti o relatie directa cu ei, recte un contract.
Asociatia de locatari ar putea sa faca asta, dar nu e probabil sa-i fie primita cererea in instanta, dat fiind tocmai statutul incert.
Dv. personal v-ati putea "razboi" cu comitetul, cu presedintele, cu administratorul, ca nu au facut in asa fel incat sa-i determine pe restantieri sa plateasca.
Intrebarea mea este: cum sa-i faca sa plateasca daca acestia nu au, nu vor, nu pot? Ducerea acestora in instanta este improbabila din acelasi motiv ca si cel scris mai sus - situatia juridica incerta.
Doua solutii aveti, ca asociatie:
1. Sa va transformati de urgenta in asociatie de proprietari, putand astfel actiona in judecata restantierii;
2. Sa fie determinati restantierii sa mai plateasca din restante....... asta e cu rugaminti, strigaturi si lacrimi.
Ca persoana fizica nu aveti la indemana decat sa va faceti singur dreptate prin mijloace specifice.....:) evident e o gluma (proasta). Nu aveti ce face, decat sa-i determinati pe vecini sa participe la AG de constituire a Asociatiei de proprietari.
Altfel veti mai umple multe butelii....si nu va doresc asta.
alex_blue a scris:

Insa cheltuielile cauzate de lipsa gazului in perioada de dupa oprire cum le recuperez?

Daca nu va e cu suparare... cum ati cheltuit daca n-ati avut ce?:innocent:

@ynocentta
Si contestatia la presedinte ii va aduce omului gazu' pe teava?
Ce treaba are capra cu varza?

@elga50
Sa nu excludem solutia a3-a. Aceea de a merge bietul om direct la EON si sa ceara bransarea individuala ca pana o sa achite restantierii....ingheata!:stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Presedintele, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)