avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare in justitie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare in justitie

Buna ziua,

Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:45, 2 Septembrie 2009
In cluj sunt 400.000 de locuitori din care 350.000 sunt contorizati individual asa ca cererile nu sunt numeroase.Aprobarea dureaza 2-3 zile.Si sunt firme particulare care intocmesc toata documentatia si executa lucrarea.Vb in cunostinta de cauza.Un prieten ,plecat in strainatate ,in august a fost acasa si si-a facut separarea in 2 sapt.Deci se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
alex1955, utilizator
alex 1955 sunteti cumva si alex _blue ?
Daca nu sunteti titularul mesajului,incercati sa faceti exercitiul de bun simt si nu mai raspundeti in locul acestuia.
Daca a-ti adaugat mesaj similar temei,analizati cu deosebita atentie aspectele mentionate de catre titular ,nu faceti confuzii si nu va grabiti cu concluzii pripite
alex_blue a scris:

Buna ziua,

Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.

Multumesc!

Am reluat mesajul initial sa revenim la subiect.
Puteti actiona in instanta asociatia de locatari si distribuitorul de gaz daca oricare din acestia nu au respectat , asa cum spuneti, contractul de prestari de servicii pe care-l aveti cu ei.
Cred ca li s-a intrerupt gazul pe motiv de neplata pur si simplu. Societatile de gaz sunt printre cele mai promte sa inchida robinetul. Mie mi-a fost teama intotdeauna de Distrigaz si de aceea plateam factura imediat ce o primeam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)