Ligi a scris:
Bruta a scris:
pentru anabell
Art. 41/Legea 19/2000:
(6) În situaţia asiguraţilor care au depus cerere de pensionare, angajatorii acestora nu pot dispune încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau a calităţii de membru cooperator, după caz, în vederea pensionării, decât după primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare.
...................................................................................
pentru rocristina
Salariatul poate solicita incetarea activitatii dupa depunerea dosarului de pensie
Cu Decizia de incetare merge la Casa de pensii in vederea punerii in plata pensiei de la data incetarii contractului.
- Din raspunsul meu de mai sus, reiese ca angajatorul nu poate dispune incetarea contractului, dar salariatul poate cere oricand, nimeni nu-l poate obliga sa ramana la serv.
Este vorba de pesnie anticipata. Nu-l poate obliga nimeni sa ramana la lucru, dar daca nu se aproba dosarul din diverse cauze, va ramane si fara loc de munca si fara pensie. Dupa aceea nimeni nu mai este obligat sa-l incadreze doar pentru ca nu i s-a aprobat cererea de pensionare de catre casa de pensii. Despre asta era vorba.
Acum am gasit si eu art.41 (6) din L.19/2000, dar iti anticipez eu raspunsul sefei, cum ca acel articol se refera doar la pensia pentru limita de varsta (acolo unde este incadrat). #-o:hm: