avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT-PENSIE ANTICIPATA sau ANTICIPATA PARTIALA!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT-PENSIE ANTICIPATA sau ANTICIPATA PARTIALA!!!

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai curand: in cazul in care un salariat face o cerere catre conducere in care solicita iesirea la pensie anticipata sau anticipata partiala cu mentiunea ca doreste sa lucreze in continuare pana la iesirea Deciziei de pensionare de la Casa de Pensii, angajatorul este sau nu obligat sa-l tina la serviciu pana la iesirea Deciziei respective, si care ar fi temeiul legal???
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 26 Mai 2010
Nu inteleg totusi de ce mi s-a spus ca se inchide cartea de munca? Dupa noua lege? Exista posibilitatea sa pierd somajul numai pentru ca am facut cerere de pensie anticipata partiala? Va rog sa-mi raspundeti, asa inteleg din ce mi se spune.
Cartea de munca o inchid cei de la somaj ... trebuie sa faceti cerere ca solicitati pensionarea , iar AJOFM va opera in carnetul dvs de munca.
Ma scuzati ca insist- si nu inteleg termenii - deci e corect termenul "Cartea de munca inchisa" de cei de la somaj - ATUNCI CUM CONTINUA SOMAJUL PANA LA COMUNICAREA DECIZIEI DE PENSIONARE ANTICIPATA PARTIALA
In carnetul de munca se va inscrie solicita pensionarea anticipata ... la primirea deciziei de pensionare ar trebui sa scrie incetat plata indemnizatiei de somaj.


:offtopic:
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema: Veti urmari discutia pe topicul deschis de dvs si in Sectiunea Pensionari si probleme juridice legate de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, in cazul in care un angajat se pensioneaza pentru limita de varsta trebuie sa-i inceteze si contractul de munca, cu ce data ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si loc munca actual dvoc dvoc buna ziua, am urmatoarea situatie: ies la pensie la cerere (anticipat), mi s-a transmis ca dosarul este ok, mai trebuie sa inchei cartea de munca si sa ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)