Am si eu o intrebare, si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai curand: in cazul in care un salariat face o cerere catre conducere in care solicita iesirea la pensie anticipata sau anticipata partiala cu mentiunea ca doreste sa lucreze in continuare pana la iesirea Deciziei de pensionare de la Casa de Pensii, angajatorul este sau nu obligat sa-l tina la serviciu pana la iesirea Deciziei respective, si care ar fi temeiul legal???
va multumesc anticipat!
Ce se intampla daca esti in somaj si soliciti pensia anticipata partiala? Se inscrie la fel solicitarea in cartea de munca? Somajul se mentine pana cand ai decizia de aprobare - si continua daca dosarul de pensie nu este aprobat?
Da, se va mentiona in carnetul de munca ca solicita pensionarea anticipata .. la data comunicarii deciziei de pensionare , plata indemnizatiei de somaj va inceta.
Atunci ce pt sa spun despre faptul ca nu mi-a fost primit dosarul de pensie anticipata partiala pentru ca nu am INCHISA cartea de munca???????????? Cum poate un functionar public (Cluj) in loc sa te dirijeze sa te MINTA? Chiar daca nu se aproba dosarul - e un drept sa faci solicitarea
in somaj- dar m-am prezentat direct cu dosarul la biroul pensii - si mi-a zis atat ca nu este inchisa cartea de munca......... probabil ca sa amane ca eu nu am 55 ani impliniti si dupa casa de pensii inca nu am dreptul la pensie anticipata partiala.