avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri câtinã- Fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri câtinã- Fonduri nerambursabile

Buna ziua. As dori să fac o cultură de câtină. Dispun de 2 hectare de teren, sunt destul de bine informat iar cel cu care lucrez este un inginer holticultor.Doresc să ştiu dacă se poate obţine un fond european, şi dacă da pe ce măsură. Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ancah , utilizator 12:48, 28 Octombrie 2009
daca terenul este situat in zona rurala (atentie, exclus sat apartinator de oras!) puteti incerca pe pndr - vizitati www.apdrp.ro. desigur, sunt multe alte conditii de eligibilitate, dar mai multe detalii gasiti acolo. succes!
Buna ziua,

Depinde de multi factori, daca pe terenul respectiv ati mai cultivat catina? Daca cultivati catina doar pentru consumul dumneavoastra sau si pentru comercializare? sau este vorba de o afacere "greenfield"?

Va recomand pentru primul caz sa consultati masura 121 FEADR (modernizarea exploatatilor agricole) sau pentru al doilea caz masura 112 FEADR (instalarea tinerilor fermieri).

Va atasez pentru orice eventualitate un link unde gasiti detalii legate de cele doua masuri pomenite, dar si alte masuri ale FEADR, unde puteti gasi incadrare.
Va recomand sa cititi cu atentie ghidurile solicitantilor de la masurile care credeti ca vi s-ar potrivi si verificati de fiecare data criteriile de eligibilitate.

[ link extern ]

Daca aveti intrebari, va stau cu placere la dispozitie. Datele de contact le gasiti pe profilul meu.

Numai bine.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, cu raspunsul la o intrebare.
Am inteles ca nu se aloca fonduri nerambursabile pentru infiintarea unei gradinite particulare, dar daca fac o asociatie non-profit si apoi gradinita,se aloca?
Multumesc pentru amabilitate!
@ancah

Sarut mana!

Legat de intrebarea dumneavoastra:

In cazul in care aveti o microintreprindere ce opereaza pe piata de peste 1 an de zile, in ultimul an fiscal ati avut profit din exploatare si in cazul in care activitatea pe care doriti sa o desfasurati poate fi incadrata in codul caen 8891 "Activităţi de îngrijire zilnică pentru copii" ati putea obtine finantare prin POR masura 4.3 (cand va fi activ, sunt semne ca in curand).
Va recomand sa cititi cu atentie ghidul solicitantului si in special criteriile de eligibilitate pentru a verifica daca va incadrati. Veti gasi ghidul la linkul de mai jos:
[ link extern ]

In cazul in care nu aveti un an de zile activitate, va recomand sa cumparati o firma ce intruneste aceste conditii, dupa care sa aveti grija ca la momentul depunerii cererii de finantare (cand va fi activa masura) sa aveti ca domeniu principal de activitate codul caen respectiv (revin cu rugamintea sa verificati daca activitatea pe care doriti sa o desfasurati se poate incadra in codul caen propus, oricum verificati toata lista de coduri caen din ghid).

Pentru alte detalii va stau cu placere la dispozitie.
Multumesc pentru amabilitate.
Ma documentez si daca am nelamuriri va solicit ajutorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura 121 MariaAle MariaAle Oare m-ar putea ajuta cineva sa imi dea un sfat? Ce imi recomandati sa infiintez pentru a accesa masura 121? Mentionez ca locuiesc in mediul urban, insa detin ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara utc utc Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare? (vezi toată discuția)
Programul pentru srl-d! Daniela Bolog Daniela Bolog Începând din data de 22.04.2013, ora 10.00 va fi activă înscrierea în cadrul „Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării ... (vezi toată discuția)