avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte asociatie de proprietari

Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta persoana care are imputernicirea proprietarului pentru a exercita aceasta functie? Legea 230/2007 nu prevede in mod expres si exclusiv!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:00, 23 Martie 2017
Procura generală de administrare a unui imobil este un act notarial prin care proprietarul bunului împuterniceşte o altă persoană să îndeplinească, să încheie şi să execute orice acte şi fapte juridice de administrare şi conservare cu privire la imobilul respectiv procura se poate încheia la orice birou notarial din România sau, în cazul cetățenilor români aflați în străinătate, la consulat.
Prin procura nu se transfera dreptul de proprietate ci se asigura buna functionare si administrare a imobilului.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
vlsdan, utilizator
Da, de acord, dar puterea ei se refera la imobil, nu la calitatea de proprietar, iar ca sa fii presedintele unei asociatii de proprietari trebuie sa fii tu insuti proprietar in acel condominiu si, nu numai atat, trebuie sa fii membru al asociatiei de proprietari, sa fii egalul celor pe care ii reprezinti. Din punct de vedere al proprietatii, un tert nu este egal cu un proprietar intr-o asociatie a proprietarilor, oricat de competent ar fi in administrare.

Imputernicirea are putere de actiune numai pentru acea AG si numai pentru vot, or alegerea unui presedinte se face pentru cel putin un an de zile si pentru reprezentarea celorlalti proprietari, deci se excede cu mult in timp si in importanta efectele unei simple imputerniciri.
Inca o data, legea nu cere pentru AG reprezentare decat cu imputernicire simpla, nu se pomeneste nicaieri de imputernicire notariala.

Calitatea de proprietar nu se transfera prin imputernicire notariala, iar daca acest lucru nu vreti sa-l pricepeti, ce-am mai putea discuta?
vlsdan a scris:

Prin procura nu se transfera dreptul de proprietate ci se asigura buna functionare si administrare a imobilului.


1.cred ca am fost destul de specific privind transmiterea dreptului de prtoprietate!
2. ce facem atunci cand niciun proprietar nu poate exercita functia de presedinte (lipseste din tara sau se afla intro situatie, alta decat cele prevazute de L230/2007, in care nu poate exercita aceasta functie), iar la AG se prezinta doar imputeniciti prin procura notariala de genul celei mentionate mai sus?
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
vlsdan, utilizator
Ce face omul in propriul imobil e treaba lui.
Dv. ati pus problema alegerii unui presedinte care n-ar fi proprietar, dar are imputernicire notariala si e foarte competent.
In acest sens v-am raspuns.
Si ca sa ne intelegem bine:
- imobil = apartament
- condominiu = bloc
Eu sper sa ne intelegem bine, dar imobil nu este egal apartament, cu tot respectul!

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)