againstPAS a scris:
Citind povestea dvs, ma determina sa cred ca mai exista speranta. Nu stiu insa cum vor decurge lucrurile in cazul unui copil alienat inca de cand era foarte mic. Practic in perioada in care copilul inca nu putea fi invatat sa-si respinga tatal, acesta era ascuns cand venea tata la el. Si asa tatal si copilul au fost privati de propria lor poveste, propriile lucruri pe care sa le faca impreuna.(...) Cred sincer ca trebuie sa ai probleme emotionale tu ca mama extrem de serioase ca sa faci asa ceva.
Ca sa va mai dau o raza de speranta, o sa va mai spun o poveste traita tot de mine, a carei protagonista este o buna prietena. O sa o numesc Ana, aici. Parintii Anei au divortat imediat dupa nasterea ei. Au crescut-o o mama si o bunica autoritare pana la abuz. I s-au bagat in cap toate grozaviile posibile si imposibile despre tatal ei pe care ea nu il vazuse niciodata. Cel mai rau era ca stia ca tatal locuieste la doar cateva blocuri de ele ins, conform teoriei mamei si bunicii, "nici nu vrea sa stie de ea". Anii au trecut, abuzul psihologic si-a spus cuvantul, Ana a plecat de-acasa, a trait si alte abuzuri, intr-un final, invinsa, s-a intors acasa: un suflet chinuit, 140 kg, facultatea neterminata si o serie de abuzuri fizice ... O persoana puternica, Ana mea. A terminat facultatea - cibernetica - si dupa niste incercari esuate de gasire a unui job pe masura studiilor, dupa o operatie in urma careia ar fi trebuit sa rezolve problema obezitatii, dupa multe incercari de reechilibrare sufleteasca, a venit sa lucreze cu mine, paralegal. Imparteam un birou comun si intr-o zi a tot inceput sa-mi povesteasca despre mama ei si despre cum tatal ei nu a cautat-o niciodata fiindca mama i-a interzis, etc. Ii zic asa, intr-o doara, sa-i cautam nr. de telefon si sa-l sunam ... sa-i zicem vreo doua fiindca a lasat-o de izbeliste si nu-i pasa de ea. Am deschis Pagini albe, am gasit un numar de telefon si Ana a sunat. A raspuns o doamna si Ana a intrebat de tatal ei: "nu este acasa; cine il cauta?" ... "sunt Ana si cred ca sunt fiica lui".... Va imaginati stupoarea ... Doamna ii cere nr de telefon si-i spune ca ii va comunica tatalui ca l-a cautat. Ce a urmat ... e de vis! Dupa cateva minute a sunat-o bunica, mama tatalui, plangand si spunandu-i cat de mult isi doresc sa o vada si sa o cunoasca. Apoi a sunat-o si tatal, la fel de emotionat. A mers in vizita, a cunoscut familia paterna, pe sotia tatalui si pe cei doi frati si din acel moment Ana are cu adevarat o familie. Tatal ei nu a fost si nu este un luptator cum sunteti dvs. E un om simplu, cu o fire destul de introvertita; nu a fost capabil sa faca fata atacurilor mamei si a cedat. Acum se bucura de fiecare clipa cu Ana. Au inceput prin a iesi la inghetata. Apoi a fost ziua ei, si au sarbatorit-o. Apoi isi facuse un obicei, sa iasa cu tata o data sau de doua ori pe saptamana, sa se cunoasca. N-a fost usor pentru nici unul dintre ei. Au fost puse si intrebari incomode. Dar cand tata i-a adus primul martisor, credeti-ma ca toate au fost dat uitarii. Pare desuet si dulceag insa eu am vazut zi de zi aceasta relatie, consolidandu-se si pe Ana povestindu-mi cat de bucuroasa este. Exista speranta ... Nu renuntati!