avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil supus alienarii parentale: ce solutie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil supus alienarii parentale: ce solutie considerati mai buna pentru copil?

Vorbesc din perspectiva unui parinte a carui copil este alienat de catre parintele rezident, in speta mama. In mod cert mama indiferent de consecinte, nu se va opri din abuzul alienator.
Este oare bine sa renunte la programul de vizita tocmai pentru ca acea alienare sa nu-i faca si mai rau, sa nu-l transforme intr-un soldat ? In sensul ca atata timp cat parintele vine la el, el va fi invatat sa-l respinga, sa-l dispretuiasca si vizitele tatalui vor deveni evenimente stresante de care isi va aminti. Nu mai bine renunta la a mai veni pentru linistea copilului? Daca da, probabil mama ii va spune ca l-a abandonat si nu a vrut sa faca parte din viata lui. Ce este mai bine de facut in vederea dezvoltarii psiho-emotionale viitoare a copilului?
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
againstPAS, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:34, 16 Martie 2017
Am inteles: o "pauza" de 20 de ani pare a fi atat necesara cat si suficienta. =D>
asaofi a scris:

Am inteles: o "pauza" de 20 de ani pare a fi atat necesara cat si suficienta. =D>

o pauza de 6 luni, 1 an - pauza de la mijloacele de lupta nu de la vizitele la copil si comportamentul de tata - ar fi ok

nu stiu daca ati observat, dar eu chiar tin cu tatii in situatia asta; nu cred ca e cazul sa va razboiti cu mine
Ba da, tocmai: daca se depune o plangere civila sau penala acuma, se va reflecta in 6luni-1an, din cauza procedurilor. Pana atunci, pauza este obligatorie. Am observat...ba chiar mai mult decat atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)