avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri accident soldat cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri accident soldat cu deces

Buna ziua.
Recent, un foarte bun prieten a fost implicat intr-un accident de circulatie in care a decedat. Pe scurt el mergea regulamentar cu motocicleta iar un alt participant la trafic care venea din sens opus a virat brusc stanga taindu-i calea. Prietenul meu nu a mai putut evita accidentul iar in urma impactului a decedat. Purta echipament, nu avea viteza, etc. Pe motocicleta mai era un pasager care a suferit rani grave dar traieste. Raportul politiei spune clar ca vinovatul este soferul care i-a taiat calea.
Vinovatul avea doar asigurarea obligatorie la masina, RCA-ul. In aceste conditii asiguratorul e obligat sa acopere o parte din despagubiri ? Exista un plafon maxim ?
Si mai am inca o intrebarea, ce fel de despagubiri se pot obtine si in ce conditii?
In caz ca decedatul are credite imobiliare (fara asigurare de viata), rate pentru aceste credite pot fi imputate vinovatului ?
In functie de avocati, probe, martori, desfasurarea procesului, etc, procesul poate sa ajunga la diferite rezultate insa as dori in mare sa stiu cam ce deznodamant poate sa aiba un asemenea proces ? Si penal si civil.

Multumesc si numai bine.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 11:07, 3 Noiembrie 2009
De ce ar trebui sa-l actioneze in judecata pe asigurator???
A existat un accident,dosarul a fost instrumentat....cativa ani.Nu stim cine a stabilit culpa comuna,daca a fost de fapt stabilita.
Mi-e greu sa cred ca nu s-a incercat o stabilire a despagubirii,o conventie intre asigurat,persoana prejudiciata si asigurator.
Cata vreme domnul Cristi nu expune situatia exact,putem doar sa facem presupuneri.
Problema este de informare a asiguratorului,nicidecum de prescriptie cata vreme cazul s-a aflat in cercetare.
Daca nu a existat informarea cu privire la eveniment,nu poate intra in discutie altceva.

Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Deja ma trec transpiratiile. N-am cum sa platesc daune, nu am de unde. Am un salariu mic nu voi putea munci doar ca sa platesc daune toata viata. Accidentul s-a produs in noiembrie 2006, au trecut 3 ani, dar pana acum dosarul a fost la politie si la parchet. Abia acum, in noiembrie am fost anuntat ca dosarul s-a intors de la parchet, la politie, la Udriste pentru ultime forme birocratice inainte sa plece in instanta. Precizez ca eu nu am vorbit cu nimeni, nici cu partea vatamata, nici cu asiguratorul. Sper sa mai am macar o copie dupa RCAul de-atunci. Atlfel... nici nu vreau sa ma gandesc ce mi se va intampla. Parintii ei sunt medici toti si sigur vor incarca "nota de plata" in defavoarea mea, or avea si relatii... Daca RCA ul exipra dupa 2 ani.. ala sunt. Pana ma judec eu cu RCAul mai si pierd...

Deci spuneti ca statul nu imi poate lua nimic din ceea ce am pe numele meu, un calculator si niste bani primiti mostenire intr-un cont de economii? Pierd tot, si voi mai si munci toata viata sa platesc. Ce ghinion, daca mergeam mai incet si nu imi sarea in fata fata asta.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
cristi.talos, utilizator
Obligatia asiguratului este sa informeze in cel mai scurt timp, asiguratorul, despre producerea accidentului.Majoritatea vinovatilor(asigurati RCA),ignora aceasta indatorire si se limiteaza la a inmana victmei/pagubitului, copia politei RCA, lasand pe aceasta sa actioneze in baza dreptului de a solicita despagubiri de la asigurator.
Mi-e greu sa cred ca in documentele de cercetare a cazului politistul nu a consemnat existenta/lipsa politei RCA valabila la data accidentului.
Existenta/lipsa politei valabila la data accidentului,poate fi verificata la sediul asiguratorului, pe baza numelui proprietarului si numarului de inmatriculare ale autovehiculului
Domnule Cristi,trebuie sa recunosc faptul ca mi-e greu sa cred ca ati neglijat partea cu asigurarea.
Cand am scris ca statul nu va poate lua nimic,am avut in vedere faptul ca nu aveti nicio obligatie sau raspundere fata de acesta(in ceea ce priveste accidentul).
Daca tot nu aveti bani,ar fi bine sa afle si partea vatamata.In ceea ce o priveste,are actiune directa impotriva asiguratorului care poate fi valorificata in termenul general de prescriptie(3 ani),dat fiind faptul ca dreptul ei la despagubiri izvoraste in afara raporturilor de asigurare directe.
Cred ca incarcarea notei de plata este ultima dintre problemele dv.
Comunicati cu persoana vatamata(macar acum!)poate macar aceasta a intreprins demersuri in ceea ce priveste despagubirea(comunicare asigurator,etc.)
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Copie dupa RCA exista la dosar.
Problema ar trebui sa o mediati,eventual sa o sensibilizati ,la nivelul victimei ,din partea careia va pasc necazurile.
Pana ajunge cauza pe rolul instantei,mai trece timp in defavoarea dvs .
Situatie ultra delicata ,

Alte discuții în legătură

Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces in accident de masina mucuta mucuta buna.am si eu niste nelamuriri(foarte multe),viitorul meu sot a fost ucis intr0un accident de masina in decembrie 2008,la rupea gara.avem un copil impreuna de ... (vezi toată discuția)